Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı: Özgürlük ve Kalkınma Üzerine Tartışmalar

İstanbul’da gerçekleştirilen konferansta Müslüman ülkelerde özgürlük ve kalkınma konuları değerlendirildi.

İstanbul'da gerçekleştirilen konferansta Müslüman

İstanbul’da gerçekleştirilen konferansta Müslüman ülkelerde özgürlük ve kalkınma konuları değerlendirildi.

11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı

İstanbul’da yapılan 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansı’nın ikinci günü, “Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü” adlı oturumla devam etti.

Önemli İş Birlikleri

Atlas Network, İslam ve Özgürlük Ağı (ILN), Liberal Düşünce Topluluğu (LDT) ve Karadeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi (KASAM) işbirliğiyle düzenlenen bu konferansta, son oturumun başkanlığını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Arş. Gör. Dr. Büşra Sönmez üstlendi.

Konuşmalar ve Temalar

Oturumda, farklı üniversitelerden uzmanlar görüşlerini aktardı. Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic, “İslam ve Özgürlük Endeksi 2024” üzerine sunduğu çalışmasında, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) üyesi ve gözlemci ülkelerdeki dini, siyasi ve ekonomik özgürlükleri değerlendirdi. Ömerçevic, bu ülkelerde ekonomik alanda en iyi göstergelerin bulunduğunu belirtirken siyaset alanındaki sorunları vurguladı.

Giresun Üniversitesi’nden Doç. Dr. Özgür Kanbir, “İslam ve İktisadi Gelişme: İslami Kalkınma Endeksi Ne Diyor?” başlıklı sunumunda İslami değerlerin ekonomik gelişmeye katkı sağladığını ifade etti. Kanbir, Müslümanların ilim alanındaki tarihsel katkılarına da dikkat çekti.

Dr. Jani Kinnunen ise çoğunluğu Müslüman ülkelerin kendine özgü sosyopolitik dinamiklerini ele aldı. Bu oturumun ardından, konferans başarıyla sona erdi.

İstanbul'da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde "Çoğunluğu...

İstanbul’da düzenlenen 11. Uluslararası İslam ve Özgürlük Konferansının ikinci gününde “Çoğunluğu Müslüman Ülkelerde Özgürlük ve Kalkınmanın Ölçümü” başlıklı oturum yapıldı. Oturumda,
Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Ekonomi ve İşletme Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Edo Ömerçevic konuşma yaptı.