Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2024 bedelli askerlik ücretine zam geliyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından başlatılan çalışma kapsamında ödenen bedelli askerlik ücreti, temmuz ayında artacak. Ödenen askerlik harçları 6 aylık enflasyon rakamı oranına göre belirlenecek ve 3 Temmuz’da açıklanan enflasyon oranı üzerinden hesaplanacak. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Askere alım kanunu gereğince ücret ve ek ücret miktarlarının 1 Temmuz’dan itibaren her ay memur sayısına göre güncelleneceği yinelendi. Peki 2024 yılında askerlik ücreti ne kadar ödenecek? MSB ücretli askerlik başvuru tarihi ne zaman? İşte tüm bu soruların yanıtları..

Milli Savunma Bakanlığı (MSB)

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından başlatılan çalışma kapsamında ödenen bedelli askerlik ücreti, temmuz ayında artacak. Ödenen askerlik harçları 6 aylık enflasyon rakamı oranına göre belirlenecek ve 3 Temmuz’da açıklanan enflasyon oranı üzerinden hesaplanacak. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Askere alım kanunu gereğince ücret ve ek ücret miktarlarının 1 Temmuz’dan itibaren her ay memur sayısına göre güncelleneceği yinelendi. Peki 2024 yılında askerlik ücreti ne kadar ödenecek? MSB ücretli askerlik başvuru tarihi ne zaman? İşte tüm bu soruların yanıtları..

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), askerlik ücretlerine ilişkin araştırma başladı. Haziran-Aralık 2024 döneminde ödenecek memur ve askerlik harçlarının aylık katsayısı özel olarak düzenlenecektir. Ocak ayında açıklanan son bedelli askerlik tutarı ise 182.609,04 TL oldu.

MSB’den yapılan açıklamaya göre; Ücretli askerlik hizmetine kaydolmak isteyen adayların 28 Haziran’a kadar başvuru ve ödeme işlemlerini tamamlamaları gerektiği belirtiliyor.

2024 YILI BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bedelli askerlik ücreti artışları, enflasyon oranıyla belirlenen memur maaşları üzerinden ödeniyor. Maliye Bakanlığı’nın Temmuz-Aralık 2024 döneminde kullandığı katsayılar genelgeye göre belirlenecek. Ancak bakanlık tarafından henüz bir genelge yayınlanmadı. 2023 yılının ilk yarısında ödenecek askerlik ücreti 104.084,16 TL iken en son 1 Ocak – 20 Haziran 2024 tarihleri ​​arasında yapılacak artışla ödenecek askerlik tutarı 182.609,04 TL şeklinde belirlendi. 3 Temmuz’a kadar olan 6 aylık enflasyon oranının açıklanmasıyla birlikte Memur artışları netleşecek ve ödenecek askerlik ücreti de buna göre belirlenecek.

Ödenecek askerlik ücretinin temmuz ayında enflasyona göre artarak 219 bin TL olması bekleniyor. 28 Haziran’a kadar başvuruyu tamamlayanlar 182 bin 608 lira tutarında bedelli askerlik yapabilecek.

2024 bedelli askerlik ücretine zam geliyor

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerlik hizmetine kayıt yaptıracak kişilere son başvuru tarihi konusunda uyarıda bulundu. Buna göre; Askere Alma Kanunu’na göre, ücretli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan ek ücret ve harç tutarlarının 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren aylık memuriyet katsayısı esas alınarak güncelleneceği bilinmektedir. Mevcut tutar üzerinden ücretli askerlik yapmak isteyenler için son başvuru tarihinin 28 Haziran olduğu açıklandı. Başvuru sahibinin bu tarihten önce başvuru ve ödeme işlemlerini bitirmesi gerektiği de belirtildi.

Kayıt şartlarını yerine getirenler askerlik ücretlerini Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, gelir idaresi veya varlık yönetimi acentesi aracılığıyla nakit olarak ödeyebilirler. Başvurular hem askerlik şubelerine hem de e-devlet üzerinden yapılabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK HİZMETİNE BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Milli Savunma Bakanlığı’na göre ücretli askerlik hizmetine girebilmenin şartları şöyle:

1. Ücretli askerlik hizmetine kaydolma şartları;

a) Askerlik çağına ulaşmış olanlar yaş sınırı olmaksızın fiili askerlik hizmetine başlayamazlar.

b) Devamsızlığı zorunlu olan kişiler için “askerliğe uygunluk” tespiti, devam esasına göre sağlık kontrolünden geçilerek yapılır.

c) Çekiliş veya sıralama süreci sonrasında ücretli askerlik hizmetinden yararlanma hakkına sahip olun, ancak bu hakkından feragat etmeyin.

ç) Askerlik çağına girdiği tarih ile bu tarih de dahil olmak üzere ücretli askerlik hizmeti talebinde bulunulduğu tarih arasındaki herhangi bir zamanda, kişinin bulunmadığı, saklandığı veya saklandığı tarih.. Diğerleri için bedelli askerlik başvurusu tarihi itibariyle iki ay içinde yükümlülüğün ödenmesi gerekir ve çekilişten veya sıralamadan önce bedelli askerlik hizmetinden vazgeçilemez.

2. Bedelli askerlik hizmetinden yararlanma koşulları;

a) Kanunun 9 uncu maddesinin 1 inci fıkrasında belirlenen ücretler, askerlik çağına girdiği tarihten itibaren herhangi bir süre boyunca çağrıyı kaçıran, gizlenen veya kaçırılmayanlar için ödeme tarihinde yürürlüğe girer. askerlik ücretinin ödenmesini talep etme süresi ise avans ödemesi talep tarihinden itibaren iki ay içindedir.

b) Kanun’un 9’uncu maddesinin birinci fıkrası içerisinde belirlenen vergi tutarı, askerlik çağına girdiği tarihten ‘askere giriş gününe’ kadar olan süre boyunca, bulunmayan, saklanan veya kalanlar için ödeme tarihinde geçerli olacaktır. Ücretli askerlik başvurusu, kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında hangi tarih ve vergi tutarıyla belirlenir. Yedinci fıkra uyarınca belirlenen ek ücreti talep tarihi itibariyle iki ay içinde peşin olarak ödenecek.

c) Çekiliş veya sıralama işlemiyle ücretli askerlik hizmetine seçilir. Bu, bir aylık temel askeri eğitimin tamamlanmasını içerir.

3. Ücretli askerliğe kaydolmak isteyenler;

a) Başvuru tarihi dahil olmak üzere hazır bulunmayan, maskeli veya kayıtlı olmayanlar e-Devlet veya silahlı kuvvetler aracılığıyla başvuruda bulunabilecek.

b) Bu tarih de dahil olmak üzere başvuru tarihine kadar çağrıda bulunmayan, kaçmayan veya diğer yetkili makamlara kaydolmayan kişiler, 1. veya 2. kademe askerlik, temsilci veya vasilerinden kendileri, eşleri veya yasal anne ve babaları tarafından başvuruda bulunabilirler.

4. Görevli olanlar, ücretli askerlik hizmeti çerçevesinde temel askerlik eğitimine katılmak üzere kayıt yaptırmak için yıl içinde çağrı ve danışma zamanını seçebilirler, çağrı nedeniyle bulunamayanlar ise korunur, kaydedilir veya kayıt altına alınır. Başvuru, başvuru yılının son iş günü mesai bitimine kadar e-Devlet üzerinden ya da askerlik şubelerinden itiraz süresine öncelik verebilir. Yalnızca askerlik şubelerinden güncellenebilir.

5. Ücretli askerliğe kurayla seçilmeyenler ve 2’nci maddenin (a) bendi uyarınca iki aylık süre içerisinde ödeme yapmayanlar, 1’inci maddenin uygulama koşullarını taşımaları durumunda yeni bedelli askerliğe başvurabilirler. Her başvuruda kanun hükümlerine göre hesaplanan vergi tutarı peşin ödenecek ve ödenecek tutar daha önce ödenen tutardan mahsup edilmeyecektir. Askerliğe seçilmeyenlerin kurayla ödedikleri paralar askerlik başvurusu sonrasında kendilerine iade edilecek.

6. Başvuru yılının son iş günü mesai bitiminden önce ödeme yapanların bir sonraki yıl işe alınabilmeleri için kura veya sıralama sürecinden geçmeleri gerekecektir.

7. Başvuru tarihinden itibaren bir yıl içinde ödeme yapanlar, ödemenin yapılmış olduğu yılı takip eden yılda işe alım işlemine tabi tutulacaktır. Çağrı tercihlerini askerlik şubesinden güncelleyebilirler.