İlgili dava dosyasında, ABD başkanı Donald Trump aleyhinde açılan davanın bulgularını içeren raporun açıklanmasıyla ilgili şu ifadeler yer aldı:
“Özel Yetkili Savcı, bu güne kadar çalışmalarını tamamlarken 7 Ocak 2025 tarihinde de raporunu sundu, ardından 10 Ocak günü Adalet Bakanlığı’ndan ayrıldı”
Daha önce Washington’da açılan davada, Jack Smith, Trump’ı 2020 yılında seçim yenilgisi durumunu tersine çevirme girişimleri sebebiyle suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Trump ise seçim öncesinde mitinglerinde, göreve dönmesi durumunda Smith’i görevinden alacağını ifade etmişti.
Öte yandan, Trump’ın Beyaz Saray’da görev süresi sona erdikten sonra ise Florida’da bulunan Mar-a-Lago malikanesinde devlet belgelerini saklamakla suçlanmasına yönelik açılan federal dava geçen Temmuz ayında düşmüştü.