Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi’nde Aşı Üretimine Vurgu

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, aşı üretiminin stratejik önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli,

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, aşı üretiminin stratejik önemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi’nde Önemli Mesajlar

Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü, 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi’ne dair değerlendirmelerde bulundu. Kongre boyunca dünyanın çeşitli yerlerinden gelen bilim insanları, aşı teknolojileri üzerine fikir alışverişinde bulundu.

Aşı Üretiminde Stratejik Yaklaşımlar

Özdarendeli, pandemi sürecinin aşı biliminde bir ivme kazandırdığını belirtti ve “Aşı üretmek her ülke için stratejik bir olaydır. Bu sürecin devam etmesini diliyorum” diye ifade etti.

Kongrede Yenilikçi Teknolojiler Tartışıldı

Kongre, yenilikçi aşı teknolojileri üzerine yoğunlaştı. Özdarendeli, genç araştırmacılar için yeni projeler ve fırsatlar sunulduğunu vurguladı. “Bu kongrede güzel bir ev sahipliği sunduğumuzu düşünüyorum” ifadeleriyle katılımcılara teşekkür etti.

Tarihsel Perspektif ve Gelecek Umutları

Türkiye’nin köklü aşı kültürüne dikkat çeken Özdarendeli, “Kuduz aşısını bulan Pasteur’dan sonra Osmanlı döneminde aşı üretimine başlanmış. Biz gerçekten aşı üreten bir milletiz ve bu geleneğimizi sürdürmeliyiz” dedi. Son yıllarda aşı geliştirme çalışmalarının arttığını belirten Özdarendeli, pandemi döneminin genç araştırıcıların yeteneklerini geliştirmesine olanak sağladığını ekledi.

16 Ekim’de başlayan ve bugün sona eren kongrede, Türkiye’de yürütülen aşı araştırmalarına yönelik önemli çalışmalar paylaşıldı.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof....

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, Aşı Bilimi Derneğince, ERÜ ev sahipliğinde Sabancı Kültür Sitesi’nde düzenlenen 5. Uluslararası Aşı Bilimi Kongresi’nin son gününde AA muhabirine açıklamada bulundu.