Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sağlık Bakanı Memişoğlu’ndan M Çiçeği Virüsü Açıklaması

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay’da yaptığı açıklamada M çiçeği virüsüne karşı hazırlıklarda olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu,

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay’da yaptığı açıklamada M çiçeği virüsüne karşı hazırlıklarda olduklarını belirtti.

Sağlık Bakanı Memişoğlu Hatay’da Açıklamalarda Bulundu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hatay’da gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Hatay’daki sağlık durumu ve M çiçeği virüsü (mpox) hakkında bilgi verdi.

M Çiçeği Virüsüne Karşı Önlemler

Memişoğlu, M çiçeği virüsü ile ilgili olarak, “Her gün, her saniye bununla ilgili alarm halindeyiz. Ancak şu ana kadar tanısı konulmuş bir hastamız yok. İnşallah da olmaz, ama olursa da üstesinden geleceğimizi bilmenizi istiyorum.” dedi.

Hatay’ın Yeniden İnşası

2023 yılında yaşanan depremlerden sonra Hatay’ın yeniden inşası konusuna da değinen Memişoğlu, “Hatay, yeniden Türkiye’nin en kaliteli şehirlerinden biri olmaya başladı. Bazı eksiklikler var ama yakın zamanda bunların da üstesinden geleceğiz.” şeklinde konuştu.

Sağlık Altyapısının Güçlendirilmesi

Bakan, kentte şu ana kadar 6 hastane inşa edildiğini ve daha fazlasının yapımında devam edildiğini vurguladı. Ayrıca, “Burada sağlıklı yaşam merkezleri ve aile sağlığı merkezleri ile ilgili ciddi çalışmalar yürüteceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Toplum Sağlığı İçin Tedbirler

Memişoğlu, kişisel temizlik ve hijyenin önemine dikkat çekerek, “Her türlü salgında en önemli şey kişisel tedbir ve temizliktir.” dedi. Ayrıca, sağlık sisteminin olası salgınlar karşısında güçlü olduğunu belirtti.

Toplantı, basına kapalı olarak devam etti.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sağ 3), AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen İl...

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu (sağ 3), AFAD Koordinasyon Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Değerlendirme Toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Programda, Hatay Valisi Mustafa Masatlı (sol 3), AK Parti Hatay Milletvekili Kemal Karahan (solda), AK Parti Milletvekili Abdulkadir Özel (sol 2) ve AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal (sağ 2) da yer aldı.