Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Küresel Isınmaya Dikkat Çekmek İçin Paris’ten Bakü’ye Bisiklet Turu

İklim aktivistleri, küresel ısınmaya dikkat çekmek için bisikletle Paris’ten Bakü’ye yol alıyor.

İklim aktivistleri, küresel ısınmaya

İklim aktivistleri, küresel ısınmaya dikkat çekmek için bisikletle Paris’ten Bakü’ye yol alıyor.

Küresel Isınma İçin Birbisiklet Yolculuğu

Avrupa’nın çeşitli bölgelerinden gelen iklim aktivistleri, küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla Fransa’nın başkenti Paris’ten yola çıkıp Azerbaycan’ın Bakü kentine bisiklet sürerek seyahat ediyorlar.

İstanbul’da Karşılandılar

Paris’ten başlayan yolculukları sırasında İstanbul‘da bir grup bisikletsever tarafından Barbaros Meydanı‘nda karşılanan aktivistler, önemli mesajlar verdiler.

Bisiklet Kullanımının Önemi

Aktivistlerden Guillaume Outrage, burada yaptığı konuşmada, iklim değişikliği ile mücadelede bisikletin rolünü vurguladı. “Küresel ısınmayı azaltmanın en etkili yollarından biri bisiklet kullanımıdır. Bisiklet kullanımı %20 arttığında, karbon emisyonları %8 oranında azalıyor. Bu nedenle bunu ön plana çıkarmalıyız,” dedi.

Fosil Yakıt İthalatı

Aktivistleri karşılayan Önder Algedik ise Türkiye’nin son 20 yılda yaklaşık 814 milyar dolar fosil yakıt ithal ettiğine dikkat çekti.

Gelecek Hedefleri

Aktivistler, Türkiye’deki programlarını tamamladıktan sonra Gürcistan üzerinden Bakü’ye bisikletle seyahat etmeye devam edecekler.

Avrupa'da bir araya gelen iklim aktivistleri, küresel ısınmaya dikkati çekmek için Paris'ten...

Avrupa’da bir araya gelen iklim aktivistleri, küresel ısınmaya dikkati çekmek için Paris’ten Bakü’ye bisiklet sürüyor. Fransa’nın başkenti Paris’ten bisikletle yola çıkan 3 iklim aktivisti, İstanbul’da bir grup bisikletsever tarafından Barbaros Meydanı’nda karşılandı.