Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayakkabı Sektöründe Gelecek Tartışıldı: AYSAD Etkinliği

AYSAD, ayakkabı sektöründeki son durumu masaya yatırdığı ‘Peki şimdi ne olacak?’ etkinliğini gerçekleştirdi.

AYSAD, ayakkabı sektöründeki son

AYSAD, ayakkabı sektöründeki son durumu masaya yatırdığı ‘Peki şimdi ne olacak?’ etkinliğini gerçekleştirdi.

AYSAD’dan Sektöre Önemli Mesajlar

Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) tarafından düzenlenen “Peki şimdi ne olacak?” etkinliği, ayakkabı sektöründeki güncel gelişmeleri ve geleceğe yönelik stratejileri tartışmak amacıyla gerçekleştirildi.

Başkan Sait Salıcı’nın Değerlendirmeleri

Etkinlikte, AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, Türkiye’nin ayakkabı üretimi potansiyelinin önemine dikkat çekti. Salıcı, “Gerçekten değerli üreticilerimiz var ve Türkiye, bu bölgede bir üretim üssü olarak öne çıkmalı. Ancak maliyetlerimizin yükselmesi nedeniyle dünya raflarına markalarımızı yerleştirmek artık daha zor hale geldi,” şeklinde konuştu.

Salıcı, sektörün emek yoğun olduğunu vurgulayarak, son iki yılda yaşanan ihracat düşüşü ve ithalat artışına dikkat çekti: “Hedefimiz, küresel pazarlarda marka değeri oluşturmak ve yurt dışından gelen talebi artırmak olmalı.”

Kümeleşme ve İhtisaslaşma Önerileri

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel de etkinlikte yer alarak, sektörde ihtisaslaşmanın önemini vurguladı. Öncel, ayakkabı ihracatındaki ortalama satış fiyatının 4 dolar seviyelerinde olduğunu, ithalatta ise bu rakamın 18-19 dolar arasında değiştiğini aktardı.

Öncel, sektörde katma değer yaratmanın anahtarı olarak farklı taban kalıplarının geliştirilmesi gerektiğini belirtirken, “Laboratuvar gibi çalışıp, yurt dışından ithal ettiğimiz malzemelerle denemeler yapmalıyız,” dedi.

Katılımcılar ve İş Birlikleri

Etkinliğe, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanı Berke İçten ve sektörün önemli paydaşları da katıldı. Salıcı, İstanbul’un uluslararası alanda pahalı bir şehir haline geldiğini, burada üretim yapmanın büyük bir başarı olduğunu vurgulayarak, “Vizyon ve misyon iş birliği ile firmalar ayakta kalacaktır,” ifadelerini kullandı.

AYSAD tarafından ayakkabı sektöründeki son durumun ele alındığı "Peki şimdi ne olacak?" başlıklı...

AYSAD tarafından ayakkabı sektöründeki son durumun ele alındığı “Peki şimdi ne olacak?” başlıklı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı (sağda), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Öncel (solda) katıldı.