Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İbrahim Kalın: Ermenistan-Azerbaycan Barışı Kafkasya’da İstikrar ve Kalkınma Sağlayacak

MİT Başkanı Kalın, Azerbaycan’da düzenlenen konferansta Ermenistan-Azerbaycan barışının önemini vurguladı.

MİT Başkanı Kalın, Azerbaycan'da

MİT Başkanı Kalın, Azerbaycan’da düzenlenen konferansta Ermenistan-Azerbaycan barışının önemini vurguladı.

İbrahim Kalın’dan Barış Mesajı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Ermenistan ile Azerbaycan arasında yapılacak nihai barış anlaşmasının Kafkasya bölgesinde istikrar ve kalkınma sağlanması bakımından kritik olduğunu belirtti.

Zengezur Koridoru’nun Önemi

Kalın, bu kalıcı barışın Zengezur Koridoru’nun açılması da dahil olmak üzere Azerbaycan-Ermenistan-Nahçıvan-Türkiye-Avrupa bağlantılarını mümkün kılacağını ifade etti.

Bakü Güvenlik Konferansı’nda Temalar

14-15 Eylül tarihlerinde Azerbaycan’da gerçekleşen Bakü Güvenlik Konferansı’na yaklaşık 50 ülkenin istihbarat ve güvenlik başkanları katıldı. Kalın, burada yaptığı açıklamalarda küresel güvenlik krizlerine, artan terör tehdidine ve bunların insani sonuçlarına dikkat çekti.

Uluslararası Krizlere Dikkat Çekildi

Kalın, Azerbaycan’ın, 44 gün süren savaş sonrasında, işgalden kurtardığı Karabağ bölgesinde normalliği sağlamak üzere attığı adımlara vurgu yaptı. Ayrıca, hızlı değişen uluslararası sistemde Ukrayna ve Gazze’deki savaşların yarattığı sorunlara dikkat çekti.

İki Devletli Çözüm ve Filistin

İbrahim Kalın, Gazze’deki savaşın sona ermesi için ateşkesin aciliyetine işaret ederek, kalıcı barışın sağlanmasının yolunun İsrail işgalini sonlandırmaktan geçtiğini söyledi. Bağımsız bir Filistin devleti kurmanın önemine vurgu yaptı.

Terörle Mücadele ve İstihbarat Diplomasisi

Kalın, Türkiye’nin hem Ukrayna hem de Gazze’deki savaşların sonlanması için istihbarat diplomasisine devam edeceğini bildirdi. Terörün küresel bir tehdit olduğunu belirten Kalın, DEAŞ, El-Kaide, ve PKK gibi örgütlerle mücadelenin ortak yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Kurumsal Yapılanma Önerisi

Kalın, Bakü Güvenlik Forumu’nun sekretaryasının oluşturulmasıyla kurumsal hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak, karmaşık jeopolitik tehditlerle mücadelede geniş bir yelpazede istihbarat diplomasisinin önemine değindi.

Azerbaycan'da Bakü Güvenlik Konferansı düzenlendi. Bölgesel ve küresel zorlukların ele alındığı...

Azerbaycan’da Bakü Güvenlik Konferansı düzenlendi. Bölgesel ve küresel zorlukların ele alındığı konferansa, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın da katıldı.