Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürmene’de Taşkın Sonrası Durum Değerlendirildi

Trabzon Valisi, Sürmene’de meydana gelen taşkın sonrası son durumu ve yapılan çalışmaları açıkladı.

Trabzon Valisi, Sürmene'de meydana

Trabzon Valisi, Sürmene’de meydana gelen taşkın sonrası son durumu ve yapılan çalışmaları açıkladı.

Trabzon’daki Taşkın Durumu ve Alınan Önlemler

Trabzon’un Sürmene ilçesinde meydana gelen sağanak yağış sonrasında taşkın ve heyelan olayları yaşandı. Bu süreçte çeşitli açıklamalar yapan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, özellikle kaybolan bir vatandaş hakkında endişe duyduklarını belirtti.

Kaybolan Vatandaş Tespit Edildi

Vali Yıldırım, “Bu kişi işitme engelli olduğu için cep telefonunu yanına almadı ve kendisiyle iletişim kurmakta zorlanıyoruz. Ancak AFAD, jandarma ve emniyet ile operasyonlar sürdürülüyor,” dedi. 60-65 yaşlarındaki ruh halinin, yatsı namazını kıldıktan sonra kaybolduğu ifade edildi.

Sürmene’deki Zararın Boyutu

Yıldırım, Sürmene’nin Çavuşlu Mahallesi’nde su birikintileri oluştuğunu ve dört aracın su altında kaldığını aktardı. Ancak, park halindeki araçların can kaybına neden olmadığını belirtti.

Yol Çalışmaları Devam Ediyor

Yanbolu Vadisi’ndeki ulaşım sorunları ile ilgili de bilgi veren Yıldırım, vatandaşların güvenli bir şekilde sığınaklara ulaştığını ve yol açma çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Meteoroloji’den gelen haberlere göre de yağışların azaldığını belirten Yıldırım, tüm ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu vurguladı.

Şehir Planlaması ve Gelecek Çalışmalar

Araklı’da yaşanan su birikintilerine yönelik soru üzerine de Yıldırım, bu durumun şehir planlamasıyla alakalı olduğunu belirterek, gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti. Belediyelerle işbirliği yapacaklarını duyurdu.

Vali, “Şu ana kadar büyük bir sıkıntı yok, şükrediyoruz. Herkesin can ve mal kaybı yaşamaması için elimizden geleni yapıyoruz,” diyerek açıklamalarını sonlandırdı.

Trabzon'un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve...

Trabzon’un Arsin ilçesinde sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Heyelan nedeniyle ilçede Özlü ve Çardaklı mahallelerine ulaşımı sağlayan yolun bir kısmı da çöktü.