Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerli ve Yabancı Teknolojik Ürünlerde Gümrükte Teknik İnceleme Zorunluluğu

Bilişim uzmanı İdris Doğrul, yabancı teknolojik ürünlerin gümrükte teknik inceleme ve belgelendirme sürecine tabi tutulmasını önerdi.

Bilişim uzmanı İdris Doğrul,

Bilişim uzmanı İdris Doğrul, yabancı teknolojik ürünlerin gümrükte teknik inceleme ve belgelendirme sürecine tabi tutulmasını önerdi.

Yerli ve Yabancı Teknolojik Ürünlerde Gümrükte Teknik İnceleme Zorunluluğu

Bilişim Sektörü İş İnsanları Derneği (BİSİAD) Başkanı İdris Doğrul, yabancı menşeli teknolojik ürünlerin güvenliği için gümrük işlemlerinde teknik inceleme ve belgelendirme yapılmasını önerdi. Bu öneri, özellikle son dönemde artan siber saldırılarla birlikte gündeme geldi.

Siber Güvenlikte Farkındalık Artışı

İdris Doğrul, İsrail’in Lübnan’da iletişim cihazlarını eş zamanlı patlatmasının ardından, siber güvenliğin öneminin bir kez daha ön plana çıktığını vurguladı. “Toplumda bu alanda büyük bir farkındalık oluştu. Ülkemiz, siber güvenlik alanında çeşitli önlemler almakla birlikte daha dikkatli olmalıyız,” dedi.

Dijital Dönüşüm ve Riskler

Yeşil Mutabakat Eylem Planı’nın dijital dönüşüm sürecine katkı sağladığını belirten Doğrul, bunun yanında kötü niyetli kullanımlara karşı önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. “Siber güvenliği, sadece ekonomik bir meseleden ziyade, ulusal güvenlik anlayışıyla ele almalıyız,”

Güvenlik Protokollerinin Yenilenmesi Gerekiyor

Bilişim uzmanı, yurt dışından getirilen teknoloji ürünlerinde güvenlik açıkları bulunabileceğine dikkat çekti. “Ürüne dışarıdan müdahale edilmesi, kullanıcılar için büyük risk oluşturabilir. Bu yüzden gümrük işlemlerinde sıkı kontroller yapılmalıdır,”

Yerli Yazılımlar ve Güvenlik

İdris Doğrul, milli yazılımların önemine vurgu yaparak, dış kaynaklı ürünlerin kullanımının sınırlandırılması gerektiğini ifade etti. “Elektromanyetik savaşların ötesinde, gelecekteki senaryolarda iletişim sistemlerinin çökmesi gibi olanaklar düşündürücü,” dedi.

Sonuç Olarak

Türkiye’nin siber güvenlik altyapısını güçlendirmesi gerektiğini belirten Doğrul, yerli üretimin ve bağımsızlığın önemine dikkat çekerek, güçlü bir bilişim altyapısının hem ekonomik hem de ulusal güvenlik açsından son derece kritik olduğunu söyledi.

Bilişim Sektörü İş İnsanları Derneği (BİSİAD) Başkanı İdris Doğrul, konuya ilişkin açıklamalarda...

Bilişim Sektörü İş İnsanları Derneği (BİSİAD) Başkanı İdris Doğrul, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.