Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da Cinsel İstismar Davası Kararı Sivil Toplum Kuruluşlarınca Değerlendirildi

KADEM ve UCİM, cinsel istismar davasında alınan kararı değerlendirerek topluma önemli mesajlar verdi.

KADEM ve UCİM, cinsel

KADEM ve UCİM, cinsel istismar davasında alınan kararı değerlendirerek topluma önemli mesajlar verdi.

STK’ler İstanbul’da Cinsel İstismar Davasını Değerlendirdi

İstanbul’da küçük yaşta bir çocuğun cinsel istismarıyla ilgili 3 sanığın yargılandığı davada çıkan karar, Sivil Toplum Kuruluşları (STK) tarafından değerlendirildi. Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) ve Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) yöneticileri, mahkeme kararının ardından basın toplantısı düzenledi.

KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgül’ün Açıklamaları

KADEM Hukuk Kurulu Başkanı Helin Görgül, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, mahkeme kararının toplum vicdanını rahatlatmak için büyük önem taşıdığını vurguladı. Görgül, “Bu karar, mağdur çocuğun çocukluğunu geri getiremese de benzer olayların yaşanmasını engelleyici bir rol oynayacaktır. Çocuklarımızı her türlü istismara karşı korumak, hepimizin sorumluluğudur,” dedi.

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan’ın Mesajı

UCİM Genel Başkanı Saadet Özkan ise mahkeme heyetine teşekkür ederek, “Çocuklar vatandır” diyerek çıktıkları mücadelede, 6 yaşında istismara uğrayan bir gencin yanında olduklarını söyledi. Özkan, “Bugün Narin hayatta değil. Tekirdağ’da 2 yaşında bir çocuk da yaşam mücadelesi veriyor. Bu karar, çocuklara zarar vermeyi düşünenleri caydırmak açısından önemli olacaktır. Unutmayın, kaybetmekten korkanlar değil, mücadele edenler kazanır,” şeklinde konuştu.

Mahkeme Kararları

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, sanık Kadir İstekli, “zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı” suçundan 21 yıl, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Diğer sanık Yusuf Ziya Gümüşel ise aynı suçlamadan 18 yıl 9 ay hapis cezası aldı. Firari sanık Fatıma Gümüşel’in dosyası ise ayrılmış olup, tutuklanması için yakalama kararı çıkarılmıştır.

İstanbul'da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın...

İstanbul’da küçük yaştaki kız çocuğunun cinsel istismara uğradığı iddialarına ilişkin 3 sanığın yargılandığı davada, istinafın bozma kararının ardından yeniden verilen karar sonrası Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Genel Başkanı Saadet Özkan, İstanbul Anadolu Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.