Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısına Önemli Belgeler Teslim Etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Khan’a önemli belgeler sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ceza

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Khan’a önemli belgeler sundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Önemli Adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan ile bir araya geldi. Bu önemli görüşmede, Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan “Kanıt” ve “Tanık” isimli kitaplar, Khan’a teslim edildi.

Görüşmenin Detayları

Erdoğan, teslim ettiği belgelerde uluslararası hukukun önemine ve adaletin sağlanmasında bilgi paylaşımının gerekliliğine vurgu yaptı. Bu tür iş birliklerinin, uluslararası toplumda adaletin tesisine katkı sunacağına inandığını belirtti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin Rolü

Uluslararası Ceza Mahkemesi, dünya genelindeki savaş suçları ve insanlık halleriyle ilgili davalara bakmakta önemli bir role sahiptir. Bu bağlamda, Erdoğan’ın Khan’a teslim ettiği belgeler, mahkemenin işleyişine katkı sağlama amacı taşımaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (sağda), Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan (sağda), Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği New York’ta temaslarını sürdürdüğü Türkevi’nde, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan (solda) ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Khan’a, Anadolu Ajansının (AA) hazırladığı, İsrail’in Gazze’de işlediği suçları tüm açıklığıyla ortaya koyan, temel delil niteliğindeki “Kanıt” (The Evidence) ve “Tanık” kitaplarını verdi.