Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çanakkale’de 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu Heyecanı

‘Pes etmeyenlerin izinden’ sloganıyla başlayan maratona 21 ülkeden 3 bin 112 sporcu katılıyor.

'Pes etmeyenlerin izinden' sloganıyla

‘Pes etmeyenlerin izinden’ sloganıyla başlayan maratona 21 ülkeden 3 bin 112 sporcu katılıyor.

Çanakkale’de 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu Heyecanı

Çanakkale’deki Tarihi Gelibolu Yarımadası, bu yıl “Pes etmeyenlerin izinden” temasıyla düzenlenen 9. Uluslararası Gelibolu Maratonu‘na ev sahipliği yapıyor.

Organizasyon Detayları

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve GESTAŞ iş birliğiyle hayata geçirilen maratona 21 ülkeden toplamda 3 bin 112 sporcu katılıyor. 42 kilometrelik maraton, 21 kilometrelik yarı maraton ve 10 kilometrelik koşu, sporcuların katılımıyla büyük bir coşkuyla devam ediyor.

Tarih ve Tematikk Parkur

Maraton kapsamında yer alan 1915 Saygı Koşusu ise 1,915 kilometrelik parkurda 1794 katılımcı ile gerçekleştiriliyor. Eceabat ilçesindeki Namazgah Tabyası’ndan start alan sporcular, geleneği yaşatarak tarihi parkurda koşuyor.

Çanakkale’nin Önemi

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, etkinliğin tarihi alanın barış ve dostluk simgesi haline geldiğini vurguladı. Kaşdemir, “Sporcular bu tematik parkurda keyifli anlar yaşıyor. Çanakkale, tarihi mirasıyla birlikte festivallerin, maratonların ve buluşmaların merkezi olmaya devam ediyor,” dedi.

Katılımcılar ve Protokol Üyeleri

Maratona Çanakkale Valisi Ömer Toraman, Gelibolu 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Rasim Yaldız, Çanakkale Emniyet Müdürü Kenan Kurt ve diğer yetkililer katıldı. Bu etkinliğin, bugün ve geçmiş arasında bir köprü kurarak barışın sembolü olduğuna dikkat çekti.

Çanakkale'deki Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda düzenlenen "9. Uluslararası Gelibolu Maratonu"nu...

Çanakkale’deki Tarihi Gelibolu Yarımadası’nda düzenlenen “9. Uluslararası Gelibolu Maratonu”nu tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Türkiye Atletizm Federasyonu ve GESTAŞ tarafından “Pes etmeyenlerin izinden” sloganıyla gerçekleştirilen maratona 21 ülkeden 3 bin 112 sporcu katıldı. Erkeklerde 42 kilometrelik maratonu 2 saat 31 dakika 32 saniyede tamamlayan Üzeyir Söylemez (sağ 2) birinciliği elde etti. Hacı Sebahattin Çavga (sol 2) ikinci, Kamil İnak (sağda) üçüncü oldu. Dereceye girenlere ödüllerini Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir (solda) takdim etti.