Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Moskova’da Afganistan İçin Kritik Toplantı Gerçekleşti

Afganistan meselesi için Moskova’da düzenlenen 6. toplantıda güvenlik ve işbirliği konuları ele alındı.

Afganistan meselesi için Moskova'da

Afganistan meselesi için Moskova’da düzenlenen 6. toplantıda güvenlik ve işbirliği konuları ele alındı.

Moskova’da 6. “Moskova Formatı” Toplantısı Düzenlendi

Rusya’nın başkenti Moskova’da, Afganistan ile ilgili Moskova Formatı toplantısının 6’ncısı gerçekleştirildi. Toplantıya, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ev sahipliği yaptı.

Katılımcılar ve Açılış Konuşması

Afganistan özel temsilcileri ile birlikte Hindistan, İran, Kazakistan, Kırgızistan, Çin, Pakistan, Tacikistan ve Özbekistan gibi ülkelerin yetkilileri de toplantıda yer aldı. Toplantının açılışında Lavrov, Moskova diyalog platformunun önemine ve Afganistan’ın komşu ülkeleriyle ilişkilerini geliştirme çabalarına değindi.

Afganistan’a Acil Yardım Çağrısı

Lavrov, Batılı ülkelerin tutumuna dikkat çekerek, “Kolektif Batı’nın alaycı politikaları Afganistan’ı çıkmaza sürüklüyor.” değerlendirmesinde bulundu. Lavrov, ABD ve müttefiklerini Afganistan’ın ulusal varlıklarını iade etmeye çağırdı ve Afganistan‘daki durumu iyileştirme adına acil adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Güvenlik ve Terörle Mücadele Vurgusu

Toplantı sonunda kabul edilen ortak bildiride, Afganistan’daki terör tehdidiyle ilgili derin endişeler dile getirildi. Bildiride, terörle mücadele için uluslararası işbirliğine önem verildiği kaydedildi.

Muttaki ile Görüşme

Toplantı sırasında Lavrov, Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki ile de bir araya geldi. İki taraf, Afganistan ile Rusya arasındaki ikili ilişkilerin güçlendirilmesi gerekliliğini ve dış baskıların olumsuz etkilerini ele aldı.

Lavrov, Afganistan’ın iç gelişimi konularında uluslararası destek ve işbirliğinin devam etmesi gerektiğine inandığını belirtirken, karşılıklı fayda sağlayan ticari projelerin önemi üzerinde durdu.

Rusya'da Afganistan konusunda "Moskova Formatı" toplantısının 6'ncısı düzenlendi. Başkent...

Rusya’da Afganistan konusunda “Moskova Formatı” toplantısının 6’ncısı düzenlendi. Başkent Moskova’da gerçekleşen toplantı kapsamında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov (sağda), Afganistan’dan Taliban geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Vekili Emirhan Muttaki (solda) ile görüştü.