Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Kök Hücre Nakillerinde Avrupa ve ABD Standartlarını Yakaladı

Türkiye, kök hücre nakillerinde Avrupa ve ABD standartlarına ulaşarak önemli bir başarı elde etti.

Türkiye, kök hücre nakillerinde

Türkiye, kök hücre nakillerinde Avrupa ve ABD standartlarına ulaşarak önemli bir başarı elde etti.

Türkiye Kök Hücre Nakillerinde Öncü Oluyor

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, Türkiye’nin kök hücre nakillerinde Avrupa ve ABD standartlarına eriştiğini açıkladı.

Kök Hücre Nakillerinin Önemine Dikkat Çekildi

Erkurt, akut lösemi, lenfoma ve multiple myeloma gibi hastalıkların tedavisinde kök hücre nakillerinin kritik rol oynadığını belirtti. Kök hücre nakilleri, hastaların kendi hücreleri (otolog) ya da bağışçıdan alınan hücrelerle (allojenik) gerçekleştirilebilmektedir.

TÜRKÖK Projesi ile Gelişmiş Altyapı

Sağlık Bakanlığı ve Türk Kızılay işbirliğiyle yürütülen Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesi, kök hücre bekleyen hastalar için en uygun bağışçıların bulunmasına yardımcı oluyor. Türkiye’de 100’ü aşkın kök hücre nakil merkezi bulunmakta ve yılda yaklaşık 6 bin kök hücre nakli yapılmaktadır.

Ücretiz Hizmet ve Sağlık Turizmi

Prof. Dr. Erkurt, Türkiye’de kemik iliği nakillerinin ve kanser tedavilerinin SGK tarafından ücretsiz karşılandığını belirtti. Ayrıca, yurt dışından gelen hematoloji hastalarına da kemik iliği nakilleri yapılmaktadır. Türkiye, kök hücre nakli konusunda yüksek standartlara sahip bir ülkedir.

Kök Hücre Bağışının Önemi

Prof. Dr. Erkurt, kök hücre bağışında bulunmanın önemine dikkat çekerek, kendisinin de bir kök hücre bağışçısı olduğunu ifade etti. Bağış sürecinin, kan vermekten farksız olduğunu ve gönüllü bağışçılarının sağlık açısından hiçbir zarar görmeyeceklerini vurguladı.

Risklerin Azalması

Hastaların takip sürecinde dikkatli bir izleme süreci izlendiğini belirten Erkurt, Türkiye’deki kök hücre nakillerinin ölüm riskinin ciddi oranda düştüğünü, allojenik nakillerde risk oranının %10’un altına indiğini açıkladı.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi...

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, Turgut Özal Tıp Merkezi Kemik İliği Nakli Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Ali Erkurt, AA muhabirine, akut lösemi, lenfoma, multiple myeloma gibi hematolojik kanser hastaları için hayati önem taşıyan kök hücre nakli ve kök hücre bağışının önemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Erkurt, Türkiye’nin artık kök hücre nakillerinde çok yüksek bir tecrübeye ve altyapıya sahip olduğunu, Avrupa ve ABD standartlarında hizmet sunduğunu bildirdi.