Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Innovation Week 2024 İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye Innovation Week 2024, 10 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Bu yılki tema ‘Out of the Box: Human, Culture, Model’.

Türkiye Innovation Week 2024,

Türkiye Innovation Week 2024, 10 Ekim’de Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. Bu yılki tema ‘Out of the Box: Human, Culture, Model’.

Türkiye Innovation Week 2024 İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, Türkiye’nin gelişiminin girişimciden, girişimciliğin gelişiminin ise inovasyondan geçtiğine dikkat çekti. Karavelioğlu, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Türkiye Innovation Week, gençlerimize girişimcilik konusunda rehberlik ederek ülkemizin gelişmesine katkıda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Detayları

Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle TİM’in ev sahipliğinde, Türkiye Innovation Week 2024 (TIW24), bu yıl 10 Ekim’de 11. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan etkinliğin ana teması ise “Out of the Box: Human, Culture, Model” olarak belirlenmiş durumda. Karavelioğlu, “Bu yıl ‘kutunun dışında’ düşünce biçimini gençlerin gözünden keşfetmeyi hedefliyoruz” dedi.

İnovasyon Ekosisteminin Gelişimi

Karakavelioğlu, TIW24’teki etkinliklerde gençlere hangi imkanların sunulması gerektiğine odaklanacaklarını belirtirken, girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan araçlar ve platformlar üzerinde duracaklarını ifade etti. “Amacımız bireylerin, kültürlerin ve iş modellerinin yenilikçi fikirlerle dönüşümlerini sağlamak” diye ekledi.

Özel Alanlar ve Destek Programları

TİM Başkan Vekili, etkinlik içerisinde girişimciler için odaklanmış özel alanların bulunduğunu, InnovaZone adı verilen alanda girişimcilerin, yatırımcılarla bir araya geleceğini açıkladı. BU alanda mentor oturumları, yatırımcı görüşmeleri ve destek bilgilendirmeleri yapılacak.

Girişimciliğe Sağlanan Destek

2015’ten beri faaliyet gösteren TİM-TEB Girişim Evleri, bugüne kadar 2 binden fazla teknoloji odaklı girişimciye destek sağlarken, toplamda 1 milyar 154 milyon lira yatırım almayı başardı. Karavelioğlu, başarılı girişimcilerin TIW24 kapsamında yer alacağını belirtti.

İnovaTİM Ekosistemi

Türkiye’nin en büyük açık inovasyon ekosistemlerinden biri olan İnovaTİM, gençlere inovasyon, teknoloji ve girişimcilik konularında bilgi aktarımında bulunuyor. Ekosistem, yaklaşık 3 bin öğrenciye ev sahipliği yaparak, patent başvuruları ve uluslararası projeler geliştirmelerine olanak tanıyor.

Karavelioğlu, “İnovaTİM’li öğrenciler 400’den fazla proje geliştirdi ve bir projeleri bir milyon 400 bin dolar değerlemeden yatırım aldı” şeklinde bilgi verdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24'e nasıl...

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Kutlu Karavelioğlu, TIW24’e nasıl hazırlandıklarını ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi için yıl boyunca yaptıklarını anlatmak üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi.