Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Edirne’de Narkotik Suçlarla Mücadelede Önemli Başarılar Elde Edildi

Edirne’deki narkotik suçlarla mücadelede önemli rakamlar açıklandı, Vali Sezer başarıları ve güvenlik tedbirlerini duyurdu.

Edirne'deki narkotik suçlarla mücadelede

Edirne’deki narkotik suçlarla mücadelede önemli rakamlar açıklandı, Vali Sezer başarıları ve güvenlik tedbirlerini duyurdu.

Edirne’de Narkotik Suçlarla Mücadele

Edirne Valisi Yunus Sezer, sınır kentindeki narkotik suçlarla mücadele çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. Sezer, 2024 yılının 9 ayında elde edilen başarıların dikkate değer olduğunu belirtti.

Kayıt Dışı Uyuşturucu Yakalama Rakamları

Vali Sezer, 2024 yılı içerisinde yakalanan uyuşturucu maddeleri açıkladı: “1 ton 980 kilogram esrar, 1 ton 22 kilogram skunk, 38 kilogram eroin, 44 kilogram metamfetamin ile 7 milyon 50 bin kök kenevir yakalandı ve imha edildi.” dedi.

Organize Suçlarla Mücadele

Sınır kenti olmanın getirdiği zorluklara değinen Vali Sezer, yurt dışı bağlantılı narkotik suçlarla etkin bir mücadele sürdürüldüğünü vurguladı. “Geçen yıla göre yakalamalarda %36’lık bir artış sağladık.” dedi.

Kaçak Eşya ve Ticaretle Mücadele

Uyuşturucu dışında, sınır kapılarında toplam 334 kilogram altın ile 2 milyar 225 milyon lira değerinde kaçak eşya ele geçirildi. Bu eşyalar arasında tarihi eser, cep telefonları ve elektronik sigara gibi ürünler yer alıyor.

Asayiş ve Güvenlik İstatistikleri

Kentteki asayiş olaylarında %12 oranında bir azalma yaşandığını belirten Sezer, evden hırsızlıkta %66, motosiklet hırsızlığında %67 ve kurumsal hırsızlıkta %59 azalma olduğunu kaydetti. Dolandırıcılık olaylarındaki düşüş de %29 olarak gözlemlendi.

Trafik Güvenliğinde Düşüş

Edirne’deki trafik kazalarında da düşüş yaşandığını ifade eden Vali Sezer, alınan önlemlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Eylül Ayı Asayiş ve Güvenlik Toplantısı sonrası Valilikte, narkotik...

Edirne Valisi Yunus Sezer, Eylül Ayı Asayiş ve Güvenlik Toplantısı sonrası Valilikte, narkotik suçlarla mücadeleye ilişkin basın açıklamasında bulundu.