Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beşiktaş’taki Gece Kulübü Yangınında Yargılama Süreci Devam Ediyor

Beşiktaş’ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği gece kulübü yangını davasında sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Beşiktaş'ta 29 kişinin yaşamını

Beşiktaş’ta 29 kişinin yaşamını yitirdiği gece kulübü yangını davasında sanıkların yargılanmasına devam edildi.

Beşiktaş’taki Yangın Davasında 22 Sanığın Yargılanması Sürüyor

29 kişinin hayatını kaybettiği Beşiktaş’taki gece kulübü yangınına ilişkin açılan davada 22 sanığın yargı süreci devam ediyor. Tutuklu 5 sanığın da yer aldığı duruşmalar, İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nde sürdürülmekte.

Duruşma Detayları

Mahkeme, Marmara Cezaevi‘nin karşısındaki salonda gerçekleştirildi ve duruşma sırasında birçok müşteki Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kullanarak bağlandı.

Mahkeme Başkanı, dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları ve belediyeyle bağlantılı kamu görevlileri dahil olmak üzere toplam 13 sanık hakkındaki dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

Sanıkların Savunmaları

Tutuksuz sanıklardan Sibel Çelik, olay sırasında firmada muhasebeci olarak görev aldığını ve olay günü çalışanların ürün eğitimi verdiğini söyledi. Fatma Dörtgül ise işletmenin sahibi olan Şahzade Şekergümüş’ün eniştesi olduğunu ve işletmeyle bir bağlantısının bulunmadığını iddia etti.

Dönemin Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Mithat Şermet, vekaleten imza attığı belgelerin içeriğini okumadığını ve olayın sorumluluğunun kendisinde olmadığını öne sürdü.

Müştekilerin Tanıklıkları

Maktul Cengiz Aksoy’un annesi Fatma Aksoy, oğlunu işe gönderdiğinde sabah cenazesinin geldiğini belirtti. Olayı gören Hasret Uzun, yangın söndürme tüplerinin çoğunun boş olduğunu ve alevlerin hızla büyüdüğünü aktardı.

Esra Tan, İBB ve diğer sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti. Duruşmanın kapanışında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Beşiktaş Belediye yetkililerinin, gerekli denetimleri yapmadıkları belirtildi.

İddianame ve Sonuçlar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 29 kişinin “maktul” sıfatıyla yer aldığı ve yangının büyük zarar verdiği kaydedildi. Yangın sırasında acil durum aydınlatmalarının çalışmadığı, yangın dolaplarının işe yaramaz hale geldiği tespit edildi.

Toplamda 11 sanık, bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan yargılanıyor. Dava süreci yarın devam edecek.

Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında...

Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü, gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangına ilişkin aralarında iş yeri sahiplerinin de bulunduğu 5’i tutuklu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşma sonrası müşteki Emine Kaya Baş, grup adına basın açıklaması yaptı.