Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakanlık’tan köptü ve otoyol geçiş ücreti zammına ilişkin açıklama

1 Temmuz itibariyle köprü ve otoyol ücretlerine zam geleceği iddiaları yalanladı. İşte detaylar….

1 Temmuz itibariyle köprü

1 Temmuz itibariyle köprü ve otoyol ücretlerine zam geleceği iddiaları yalanladı. İşte detaylar….

KÖPRÜ VE OTOYOL ÜCRETLERİNE ZAM MI GELECEK ? 1808 TL OLACAK İDDİASI KAFALARI KARIŞTIRDI. …

1 Temmuz itibariyle köprü ve otoyol ücretlerine zam geleceği iddia edilmişti. Konu ile ilgili olarak Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ve Karayolları Genel Müdürdüğü’nden önemli açıklama yapıldı. Buna göre taraflardan yapılan açıklamaya göre “1 Temmuz itibarıyla yeni köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretleri” iddiasıyla paylaşılan fiyat listeleri doğru değildir” denildi.

para

Uzun zamandır 1 Temmuz itibariyle köprü ve otoyol ücretlerinde artış olacağı haberi dolaşıyordu. Ancak devletten konu ile ilgili açıklama yazısı geldi. Köprü ve otoyol ücretlerinin yakın zamanda yani 15 Mayıs 2024 tarihinde revize edildiğini ifade eden dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), ortaya atılan iddiaların gerçek dışı olduğunu açıkladı.

DMM İDDİALARI REDDETTİ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nin sosyal medya hesabı üzerinden konunun gerçek olmadığına dair açıklamalar yapıldı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada “Bazı sosyal medya hesaplarından, “1 Temmuz itibarıyla yeni köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretleri” iddiasıyla paylaşılan fiyat listeleri doğru değildir. Bahse konu paylaşımların aksine, “1 Temmuz itibarıyla köprü, tünel ve otoyol geçiş ücretlerinde” herhangi bir güncelleme yapılmamıştır. 15 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uygulanan geçiş ücretleri, Karayolları Genel Müdürlüğünün internet sitesinde kamuoyuna açık bir şekilde yer almaktadır. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” denildi.

BİR AÇIKLAMADA KGM’DEN

DDM’nin açıklamasının ardından konu ile ilgili bir açıklamada Karayolları Genel Müdürlüğü’nden (KGM) geldi. KGM’nin yaptığı açıklamada da iddiaların gerçek dışı olduğu ifade edildi. İddialara göre Osmangazi Köprüsü’nden geçiş ücretli 1808 TL, Çanakkale Köprüsü’nden geçiş ücreti 740 TL, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden geçiş ücreti 180 TL ve Avrasya Tüneli’nden geçiş ücreti 213 TL olduğu iddia edilmişti.