Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Yasin

ABD Mahkemesi Donald Trump için kararını verdi

Trump’ın yasal durumu ve sorumluluğu, federal ve eyalet mahkemelerinde devam eden davalarla belirlenmeye çalışılıyor. ABD hukuku çerçevesinde, Yüksek Mahkeme’nin bu tür dosyaları ele alıp almayacağı veya verebileceği potansiyel kararlar, geniş bir kamuoyu ve hukuki tartışma konusudur.

ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Trump’ın “Başkanlık dokunulmazlığı” iddiası üzerine 6’ya 3 oyla karar vererek, görev süresi boyunca resmi eylemlerinden dolayı cezai kovuşturmaya karşı kısmen dokunulmaz olduğunu belirledi. Ancak Mahkeme, bu dokunulmazlığın Trump’ın özel davranışlarını kapsamadığını açıkladı. Baş Yargıç John Roberts kararda, anayasal güçler ayrılığını ve resmi işlemlerde başkanın dokunulmazlığının gerekliliğini vurgularken, Başkanın kanunların üstünde olmadığını ve resmi olmayan işlemlerde dokunulmazlığının bulunmadığını yeniden doğruladı.

 

Yüksek Mahkemenin kararı, Trump’ın söz konusu davranışının resmi mi yoksa gayri resmi mi olduğunun belirlenmesi için davayı alt bölge federal mahkemesine yönlendiriyor. Bu kararın, Trump’ın 6 Ocak Kongre Binası isyanına karıştığı ve 2020 Başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla ilgili suçlamalarla ilgili dokunulmazlığının kapsamını açıklığa kavuşturmak için daha fazla brifing ve duruşma gerektirerek yasal işlemleri uzatması bekleniyor.

 

ABD Mahkemesi Donald Trump için kararını verdi

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER