Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitimi Başlıyor

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya etkileyicilerini bilinçlendirmeyi amaçlayan yeni bir eğitim programı başlatıyor.

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya

Ticaret Bakanlığı, sosyal medya etkileyicilerini bilinçlendirmeyi amaçlayan yeni bir eğitim programı başlatıyor.

Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı Hayata Geçiyor

Ticaret Bakanlığı’nın öncülüğünde, sosyal medya etkileyicilerinin rol ve sorumluluklarını vurgulamak amacıyla düzenlenen Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı başlatılıyor.

Eğitim Programının Amacı

Bu eğitim çalışması ile sosyal medya fenomenleri, pazarlama iletişimi kuralları ve içerik üretim süreçlerindeki hukuki ile etik sorumlulukları hakkında bilgilendirilecek. Eğitim programı, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Reklam Özdenetim Kurulu işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

Toplantı ve Katılımcılar

Türkiye Odalar Borsalar Birliği’nde düzenlenen toplantıda, Ticaret Bakanlığı’ndan Avni Dilber, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Ahmet Gezgin ve Reklam Özdenetim Platformu Başkanı Ahmet Pura ile reklam sektörü temsilcileri yer aldı.

Eğitim Hedefleri

Avni Dilber, eğitim programının sosyal medya etkileyicilerinin faaliyetlerini yasal ve etik kurallar çerçevesinde yürütmelerine yardımcı olacağını belirtti. Ayrıca, sosyal medya kullanıcılarının doğru bilgilendirilmesinin önemine vurgu yaptı.

Ahmet Gezgin ise, sosyal medya içerik üreticilerinin ticaretteki rolünün giderek arttığını ve bu eğitimin yasal bilincin artırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Uygulama ve Kapsam

Eğitim programında, tüketici hakları, vergi mevzuatı, etik reklam kuralları ve kişisel verilerin korunması gibi geniş bir bilgi yelpazesi sunulacak. İlk eğitim, 25 Kasım’da gerçekleştirilecek ve her iki ayda bir devam edecek.

Katılım ve Sonuçlar

Bu eğitimleri başarıyla tamamlayan katılımcılar, katılım belgesi alacak. Ayrıca, isimleri Reklam Özdenetim Kurulu’nun resmi web sitesinde yayınlanacak. Böylece, yasal, etik ve sorumlu pazarlama değerlerini benimseyen sosyal medya etkileyicileri, markalar karşısında öne çıkacak.

Daha fazla bilgi ve kayıt işlemleri için www.rok.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki...

Sosyal medya etkileyicilerinin pazarlama iletişimi kuralları ile içerik üretim süreçlerindeki hukuki ve etik sorumluluklar konusunda bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan Sorumlu Sosyal Medya Etkileyicileri Eğitim Programı, Ticaret Bakanlığı Reklam Kurulu, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ve Reklam Özdenetim Kurulu işbirliğiyle hayata geçiriliyor. Kamuoyunda “influencer” olarak bilinen ve takipçi sayılarıyla etkileme güçleri yüksek sosyal medya kullanıcılarına yönelik düzenlenen eğitimin duyurusu amacıyla toplantı düzenlendi.