Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Akıllı Tarım ile Verim Artışı ve Tasarruf

Akıllı tarım teknolojileri, verimlilik artışı ve maliyet düşüşü sağlıyor. Prof. Dr. Mehmet Topakcı’nın değerlendirmeleriyle sektörel dönüşüm.

Akıllı tarım teknolojileri, verimlilik

Akıllı tarım teknolojileri, verimlilik artışı ve maliyet düşüşü sağlıyor. Prof. Dr. Mehmet Topakcı’nın değerlendirmeleriyle sektörel dönüşüm.

Akıllı Tarımın Faydaları

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Topakcı, akıllı tarım teknolojilerinin, tarımsal verimliliği artırdığını ve işletme maliyetlerini azaltma noktasında önemli avantajlar sağladığını vurguladı.

Etkin Tarımsal Üretim İçin Teknoloji Kullanımı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından düzenlenen bir çalıştayda konuşan Topakcı, dünya genelinde hızla artan nüfusla birlikte tarım alanlarının daraldığını belirterek, mevcut tarım arazilerinde daha etkin bir üretim yapma gereğini dile getirdi. 2050 yılında dünya nüfusunun 11 milyara ulaşmasının beklenmesi, bu teknolojilerin gerekliliğini artırıyor.

Sürdürülebilir Tarım İçin Hedefler

Topakcı, kimyasal ilaçlar ve gübre kullanımının azaltılması için Avrupa Birliği’nin 2030 hedeflerine de dikkat çekti. “Yeşil Mutabakat” çerçevesinde, pestisit kullanımının %50, gübre kullanımının ise %30 oranında azaltılması öngörülüyor. Bu açıdan akıllı tarım uygulamaları, geleneksel yöntemlerin yerine geçerek daha sürdürülebilir bir tarım modeli sunuyor.

Geleneksel Yöntemlerin Sınırları

Geleneksel tarım yöntemlerinin verimliliği düşürdüğüne dikkat çeken Topakcı, “Her alana eşit dozda kimyasal uygulamak yerine, akıllı tarım sayesinde lokasyona özel ilaçlama yapılabiliyor. Bu da maliyetlerin düşmesine ve verimliliğin artmasına katkı sağlıyor,” şeklinde konuştu. Ayrıca, akıllı tarım uygulamaları ile zamandan, iş gücünden ve yakıttan tasarruf sağlanıyor.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümünün ev...

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği Bölümünün ev sahipliğinde düzenlenen “Türkiye’de Bitki Koruma Uygulamalarında İnsansız Hava Araçları Kullanımı ve Zorluklar” konulu çalıştay için Tekirdağ’a gelen Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Topakcı, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

romabet romabet giriş betgar giriş deneme bonusu veren siteler romabet romabet giriş romabet giriş roketbet giriş roketbet giriş