Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ankara’da Tarihi Eser Kaçakçılığına Geçit Yok

Ankara’da gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışına kaçırılmaya çalışılan birçok tarihi eser ele geçirildi.

Ankara'da gerçekleştirilen operasyonda, yurt

Ankara’da gerçekleştirilen operasyonda, yurt dışına kaçırılmaya çalışılan birçok tarihi eser ele geçirildi.

Ankara’da Tarihi Eser Kaçakçılığı Önleniyor

Ankara’nın Mamak ilçesinde, yurt dışına kaçırılmaya çalışılan tarihi eserler başarılı bir operasyonla ele geçirildi. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan araştırmalar sonucunda önemli verilere ulaştı.

Operasyonun Detayları

Ekipler, bir şüphelinin ikametinin alt katındaki boş daireyi depo olarak kullandığını tespit etti. Bu bilgilere dayanarak adrese düzenlenen operasyonda, tarihi eserler gün yüzüne çıkarıldı.

Ele Geçirilen Eserler

Operasyonda ele geçirilen eserler arasında; Osmanlı dönemine ait 33 sikke, Selçuklu dönemine ait 7 sikke, Roma dönemine ait 5 sikke, Bizans dönemine ait bir sikke, ayrıca milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili ile Roma ve Osmanlı dönemlerine ait 6 obje bulunmaktadır.

Gözaltı ve İade Süreci

Operasyonda bir kişi gözaltına alındı. Ele geçirilen tarihi eserler, Etnografya Müzesi Müdürlüğüne teslim edildi. Bu olay, tarihi kültürel mirasın korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Ankara'nın Mamak ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda...

Ankara’nın Mamak ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışına kaçırılmaya çalışılan çok sayıda tarihi eser ele geçirildi. Operasyonda Osmanlı dönemine ait 33 sikke, Selçuklu dönemine ait 7 sikke, Roma dönemine ait 5 sikke, Bizans dönemine ait sikke, milattan önceki dönemlere ait 2 hayvan fosili, Roma ve Osmanlı dönemlerine ait 6 obje ele geçirildi.