Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: İhracat ve Kalkınma İçin Seyahatlerimiz Sürecek

Orhan Aydın, ASKON Genel Kurulu’nda Türkiye’nin ihracat hedefleri ve büyüme stratejileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Orhan Aydın, ASKON Genel

Orhan Aydın, ASKON Genel Kurulu’nda Türkiye’nin ihracat hedefleri ve büyüme stratejileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Orhan Aydın: İhracat İçin Yola Çıkıyoruz

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Malatya’da gerçekleştirilen 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda ülkenin ekonomik gelişimi üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

2024 Yılı Ekonomik Beklentileri

Aydın, 2024 yılının yalnızca Türkiye için değil, dünya genelindeki gelişmiş ekonomiler için de zorluklar barındırdığını söyledi. Özellikle Amerika ve Avrupa ülkelerindeki ekonomik daralmanın etkilerini yakından takip ettiklerini belirtti.

İhracat Rekorları ve İstihdam Artışı

Türkiye’nin, Rusya-Ukrayna Savaşı, Orta Asya ve Körfez’deki sorunlara rağmen 2024 yılı ağustos ayında ihracatta %2,4’lük bir büyüme kaydettiğini ifade ederek, “Cumhuriyet tarihimizde en yüksek ihracatı gerçekleştirdiğimiz bir ayı geride bıraktık. Geçtiğimiz 12 ayda 262 milyar dolardan fazla ihracat gerçekleştirdik” dedi.

Aydın, işsizliğin %8,8’e düştüğünü ve son 12 ayda 1.1 milyon yeni istihdam sağlandığını vurguladı. Ancak, enflasyonla mücadele konusundaki çabaların artarak devam etmesi gerektiğini belirtti.

Belirsizlik ve Yenilik Üzerine

Aydın, pahalılık ve belirsizliğin ekonomiyi olumsuz etkilediğini kabul etmesine rağmen büyüme ve ihracatın sürdüğünü söyledi. Hedeflere ulaşmak için Türkiye’nin iş dünyasının daha fazla çaba göstermesi gerektiğini ekledi.

Açılış Töreni ve Plaket Takdimi

Genel kurulda ayrıca Malatya Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er gibi katılımcılara plaket takdim edildi.

Aydın’ın son sözleri ise, “İhracatın büyümesi ve ülkemizin kalkınması için çantalarımızı alıp fuar fuar, şehir şehir gezmeye devam edeceğiz” şeklinde oldu.

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi'nin...

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ASKON Malatya Şubesi’nin 2. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda bir konuşma yaptı.