Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek’ten Çin Ziyareti Açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye-Çin ilişkilerini güçlendirmek için yakında Çin’i ziyaret edeceğini duyurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye-Çin ilişkilerini güçlendirmek için yakında Çin’i ziyaret edeceğini duyurdu.

Bakan Şimşek Çin Ziyaretini Duyurdu

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye-Çin Hükümetlerarası İşbirliği Komitesi Eşbaşkanı olarak, yakın zamanda Çin‘i ziyaret edeceğini açıkladı. Şimşek, bu ziyaretin iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkileri güçlendireceğine inandığını ifade etti.

75. Yıl Kutlaması

Şimşek, Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla, Çin’in Ankara Büyükelçiliği’nin düzenlediği resepsiyona katıldı. Burada, Çin hükümetine ve halkına kutlamalarını iletti.

Ticaret ve İşbirliği Vurgusu

Bakan, Türkiye ile Çin arasındaki ticaretin her yıl arttığını belirterek, “Çin, Asya’da birinci, dünyada üçüncü büyük ticaret ortağımız.” dedi. Geçtiğimiz yıl 48 milyar doları aşan ikili ticaretin daha dengeli gelişmesi için çaba gösterdiklerini vurguladı.

İpek Yolu ve Yeni Projeler

Şimşek, İpek Yolu’nun canlandırılması amacıyla Türkiye ve Çin’in ortak projelerde çalıştığını ifade etti. Ayrıca, yapay zeka, yeni teknolojiler ve sürdürülebilir alanlarda işbirliklerinin önemine dikkat çekti.

Sonuç

Konuşmasını Çince “Dostluğumuz sonsuza kadar sürsün.” diyerek tamamlayan Bakan Şimşek, Türkiye-Çin ilişkilerinin geleceği için umutlu olduğunu dile getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin'in kuruluşunun 75. yılı...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çin’in Ankara Büyükelçiliğinin, Çin’in kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla JW Marriott Otel’de düzenlediği resepsiyona katılarak konuşma yaptı.