Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bengisu Avcı, Molokai Kanalı’nı Geçerek Tarih Yazdı

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Molokai Kanalı geçişini tamamlayarak Türk kadın sporculara ilham verdi.

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, Molokai Kanalı geçişini tamamlayarak Türk kadın sporculara ilham verdi.

Bengisu Avcı, Molokai Kanalı’nı Geçti

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, “7 Okyanus” hedefinin beşinci parkurunu başarıyla tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Geçiş Detayları

Avcı’nın iletişim ofisinden yapılan açıklamada, 2024 Mayıs ayında deniz anası teması yüzünden tamamlayamadığı Molokai Kanalı geçişini bugün tamamladığı ifade edildi. Gıda takviyesi markası Sidrex‘in sponsorluğunda, bu sabah TSİ 05:28’de Molokai’den kulaç atmaya başlayan Bengisu Avcı, yaklaşık 42 kilometrelik parkuru 12 saat 10 dakikada tamamladı ve Hawaii’ye ulaştı.

Türk Kadın Sporcularına İlham Veriyor

Bengisu Avcı, daha önce Manş Denizi, Catalina, Cook Boğazı ve Cebelitarık parkurlarını geçerek bu alanda büyük bir deneyime sahip oldu. Böylelikle Okyanus Yedilisi parkurlarını başarıyla tamamlayan ilk Türk kadın sporcu olma yolunda önemli bir adım attı. Eğer Kuzey Kanalı (İrlanda-İskoçya) ve Tsugaru (Japonya) geçişlerini de tamamlayabilirse, Okyanus Yedilisi’ni bitiren ilk Türk sporcu unvanını kazanacak.

Bengisu Avcı’nın Mesajı

Bengisu Avcı, başarılarını değerlendirirken, “Okyanus, benim kendimi bulduğum yer. Suda kendimi olabildiğince özgür ve huzurlu hissediyorum. Her kulacımda benden sonra gelen Türk kadınlarına yol gösterdiğimi düşünüyor ve inatla yüzmeye devam ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, "7 Okyanus" hedefindeki parkurlarından beşincisi olan...

Ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı, “7 Okyanus” hedefindeki parkurlarından beşincisi olan Hawaii’deki Molokai Kanalı geçişini tamamladı.