Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Elvan

Bolivya’nın darbeci generali canlı yayında tutuklandı

Bolivya’da askeri darbe girişiminde bulunuldu. Bu girişimin ardından Bolivya’nın Devlet Başkanı Luis Arce, halkını meydana davet ederken binlerce Bolivyalı Hükümet Sarayı’nın önünde yer alan meydanda toplanarak protesto eylemleri düzenlediler. Askerler geri çekilince ise, darbenin organizatörü General Zuniga bizzat röportaj verdiği sırada tutuklandı. Tutuklama sonrası Zuniga, basın önünde kelepçelendi.

Amerika ülkesi Bolivya bir darbe girişimine uyandı. General Zuniga ile komutasındaki askerler başkanlık sarayını kuşatarak zırhlı araçlarla içeri girmeye çalıştılar. Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, bir konuşma yaptı ve halkı sokaklara çıkmaya davet etti. Arce’nin darbenin lideri General Juan José Ziga ile karşı karşıya geldiği anlar tarihe geçen görüntüler oldu.

ASKERLER ÇEKİLMEYE BAŞLADI!

Bolivya'nın darbeci generali canlı yayında tutuklandı

Devlet Başkanı Luis Arce, zırhlı araçların ve ordu birliklerinin meydandan çekilmesiyle başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişimi sonrasında Hükümet Sarayı’nın önünde toplanan kalabalığa seslenerek bir konuşma yaptı. Arce, “Bolivya halkına çok teşekkür ederim” derken “Yaşasın demokrasi” şeklinde slogan attı.

Kalabalığa konuşan Başkan Yardımcısı David Choquehuanca, “Bolivya halkı bir daha asla darbeye izin vermeyecek.” diye konuştu.

DARBECİ GENERAL İLE YÜZ YÜZE TARTIŞTI

Bolivya'nın darbeci generali canlı yayında tutuklandı

Yaşanan darbe girişiminde ise en dramatik an ise, Bolivya Devlet Başkanı Arce ile darbe planının komutanı General Juan José Ziga arasında yaşanan doğrudan tartışmaydı. Bolivya televizyonunun yayınladığı görüntülerde Arce’nin saray koridorunda General Juan José Ziga ile tartıştığı görülüyor. Arce generale, “Ben sizin başkomutanınızım. Size birliklerinizi geri çekmenizi emrediyorum. Bu itaatsizliğe izin vermeyeceğim” dediği duyuluyor.

RÖPORTAJ YAPARKEN TUTUKLANDI

Bolivya'nın darbeci generali canlı yayında tutuklandı

Darbenin beyni General Zuniga, yüz yüze yapılan görüşmede tutuklandı. Yeni görüntülerde Bolivya’daki darbenin organizatörü General Zuniga’nın kelepçelendiği ve basın önüne çıkarıldığı görülüyor..

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER