Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa güne yeşil başladı

BIST 100 endeksi, Borsa İstanbul’da güne %0,54’lük bir artışla 10.738,78 puan seviyesinden açılış yaptı. Sektörel bazda bakıldığında, %1,31’lik artış ile gıda içecek sektörü en fazla kazancı sağlarken, %0,46 düşüş ile sigorta sektörü günü kayıpla kapatan tek sektör olarak öne çıktı.

BIST 100 endeksi, Borsa

BIST 100 endeksi, Borsa İstanbul’da güne %0,54’lük bir artışla 10.738,78 puan seviyesinden açılış yaptı. Sektörel bazda bakıldığında, %1,31’lik artış ile gıda içecek sektörü en fazla kazancı sağlarken, %0,46 düşüş ile sigorta sektörü günü kayıpla kapatan tek sektör olarak öne çıktı.

Borsa İstanbul’da günün başlangıcında, BIST 100 endeksi önceki kapanışın üzerine 57,87 puan ekleyerek %0,54’lük bir yükselişle 10.738,78 puana ulaştı. Bankacılık sektörü endeksi %0,70’lik bir artış gösterirken, holding sektörü endeksi de %0,43’lük bir yükseliş yaşadı.

Borsa İstanbul’da dünkü işlem gününde alım ağırlıklı bir hareketlilik gözlenirken, BIST 100 endeksi günü %1,85’lik bir artışla 10.680,91 puanla kapattı.

Küresel piyasalarda ise dengeli bir tutum hakimdi. ABD’den gelen karışık ekonomik veriler sonrasında, yatırımcılar bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) enflasyonla ilgili temel göstergesi olan çekirdek kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi verilerine odaklandılar.

Aynı zamanda, Türkiye’nin finansal durumu ve FATF tarafından belirlenen gri liste konusunda yapılacak değerlendirmeler, Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) Genel Kurul toplantısında ele alınacak önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Kripto Para

Türkiye’de Kripto Para Düzenlemesi Yasalaştı: Piyasalarda Volatilite ve Gözler Ekonomik Göstergelerde

TBMM Genel Kurulu’nda, kripto varlıkların düzenlenmesine yönelik yasa teklifi onaylanarak yasalaştı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye’nin uluslararası listelerdeki konumunu iyileştirmek için gerekli tüm düzenlemelerin yapıldığını belirtti ve “En son ‘kripto parayla ilgili düzenleme eksik’ deniyordu. O da tamamlandı. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’ye görev grubunun bir teknik grubu geldi. Saha incelemeleri yaptılar. Oradan da son derece olumlu bir rapor çıktığını biliyoruz. Dolayısıyla teknik açıdan bir problem gözükmüyor.” dedi.

Finans analistleri, bugün endeks ve hisse senedi vadeli işlemlerinin vadesinin dolması sebebiyle piyasalarda volatilitenin artabileceğini ifade ettiler.

Ayrıca, yurt içinde dış ticaret dengesi ve Hizmet Üretici Fiyat Endeksi verileri, yurt dışında ise özellikle ABD’deki çekirdek kişisel tüketim harcamaları gibi önemli ekonomik göstergelerin yatırımcılar tarafından yakından izleneceği belirtildi. Teknik analizlere göre, BIST 100 endeksi için 10.800 ve 10.900 seviyeleri direnç noktaları, 10.600 ve 10.500 seviyeleri ise destek olarak görülüyor.