Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Candan Kardeşlerin Dolandırıcılık Davası Devam Ediyor

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek, dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanmaya devam ediyor.

Sosyal medya fenomenleri Alisya

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek, dolandırıcılık suçlamalarıyla yargılanmaya devam ediyor.

Candan Kardeşlerin Yargı Süreci

Sosyal medya dünyasının tanınmış simaları Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek, dolandırıcılık suçlamalarıyla Hakim karşısına çıkmaya devam ediyor. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşen duruşmaya, tutuklu sanıklardan Alisya Bahar Candan ve tutuksuz sanık Gülnihal Çiçek katıldı. Duruşmada, bazı müştekiler ve taraf avukatları da hazır bulundu.

Hukuki Süreç ve İddialar

Tutuklu sanık Alisya Bahar Candan, hakkındaki suçlamaları yalanlayarak, ailesinin ve kendisinin bu durumdan zarar gördüğünü dile getirdi. Candan, “Ablamla birlikte hapse girmem nedeniyle ailem büyük bir mağduriyet yaşadı. Psikolojik durumum kötüleşti ve tedavi altındayım,” şeklinde ifade etti.

Dolandırıcılık İddialarına Yanıt

Bunun yanında, Candan, “Kendi adımı kullanarak sosyal medya üzerinde kendimi zengin gösterme amaçlı paylaşımlar yaptım, ancak dolandırıcılık eylemlerinde hiçbir rolüm yoktur,” dedi. Ayrıca, dolandırıcılık suçu ile ilgili bilgisi olmadığını savunan Candan, yapılan tüm suçlamaların asılsız olduğunu öne sürdü.

Mahkemenin İleri Tarihi ve İddianame

Mahkeme, tutuklu sanık Ayhan Güldan’ın tahliyesine karar verirken, duruşmayı 11 Eylül Çarşamba’ya erteledi. Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Alisya Bahar Candan ve Gülnihal Çiçek’in de aralarında bulunduğu 21 sanığın dolandırıcılık ve suç örgütüne üye olma suçlarıyla yargılandığı belirtildi. İddianamede, Candan hakkında 14 yıldan 44 yıla kadar hapis cezası istenirken, ablası Gülnihal Çiçek için ise 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda “Nihal Candan” olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek’in (sağda) de aralarında bulunduğu 21 sanığın “suç örgütüne üye olmak” ve “dolandırıcılık” suçlarından yargılanmalarına devam edildi.