Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çorum’da Kadınlara CNC Operatörlüğü Eğitimi Başlatılıyor

Çorum’da kadınların imalat sanayisinde yer almasını artırmak için CNC operatörlüğü eğitimi verilecek.

Çorum'da kadınların imalat sanayisinde

Çorum’da kadınların imalat sanayisinde yer almasını artırmak için CNC operatörlüğü eğitimi verilecek.

Yenilikçi Proje ile Kadınların İstihdamı Artacak

Çorum’da, kadınlara yönelik CNC operatörlüğü eğitimi verilmesi planlanıyor. Bu eğitimle birlikte, kadınların imalat sanayisindeki rolünün güçlenmesi hedefleniyor. Proje, Çorum Valiliği, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

Proje Protokolü İmzalandı

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Çorum TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, bu önemli projeyi desteklemek amacıyla işbirliği protokolüne imza attı. Açıklamada, kadınların mesleki beceriler kazanarak iş gücüne katılımının artırılmasının, kent ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacağı ifade edildi.

CNC Eğitim Programı Hakkında

Protokol kapsamında, bu ay içinde kadınlar için CNC operatörlüğü eğitimi düzenlenecek. Bu eğitim ile Çorum sanayisinin nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak ve kadınların kayıtlı istihdam oranı artacaktır. 2012 yılında %21 olan kayıtlı kadın istihdamı, 2023 itibarıyla %37’ye yükseldi. Bu başarı, Çorum’u Türkiye genelinde kadın istihdamında 37. sıradan 26. sıraya taşımıştır.

Gelecek Hedefleri

12. Kalkınma Planı’na göre, 2028 yılına kadar kadınların iş gücüne katılım oranının %40, kadın istihdam oranının ise %36 olması hedeflenmektedir. Bu hedef doğrultusunda, kadınların ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim alarak mesleki beceriler kazanmaları büyük önem taşımaktadır.

Çorum'da kadınlara CNC operatörlüğü eğitimi verilerek kadınların imalat sanayisinde daha fazla yer...

Çorum’da kadınlara CNC operatörlüğü eğitimi verilerek kadınların imalat sanayisinde daha fazla yer edinmelerine olanak sağlanacak. Proje kapsamında Vali Zülkif Dağlı (ortada), Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Çetin Başaranhıncal (solda) ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mehlika Dicle (sağda), iş birliği protokolüne imza attı.