Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan 2025-2027 OVP Açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 Orta Vadeli Programı’nı tanıttı ve ekonomik gösterge artışlarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 Orta Vadeli Programı’nı tanıttı ve ekonomik gösterge artışlarını paylaştı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Yeni OVP’yi Açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2025-2027 dönemine ait Orta Vadeli Programı (OVP) ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Yılmaz, brüt uluslararası rezervlerin, 26 Mayıs 2023 tarihinde 98,5 milyar dolardan, 23 Ağustos 2024 tarihinde 150,4 milyar dolara yükseldiğini belirtti.

OVP’nin Amaçları ve Hedefleri

Yılmaz, Orta Vadeli Programı’nın makroekonomik politikaların belirlenmesi, temel ekonomik gözlemler ve kamu bütçesi ile borçlanma konularını kapsadığını özel vurguladı. OVP’nin, ekonomik istikrarı sağlamak ve sürdürülebilir büyümeyi desteklemek amacıyla belirlenen reformları sunacağı bilgisini verdi.

Yılmaz, program hazırlık sürecinde çeşitli paydaşlarla istişarelerde bulunduklarını ve toplumun farklı kesimlerinden gelen geri bildirimleri dikkate aldıklarını ifade etti.

Başarılı Ekonomik Sonuçlar

Programın 2024-2026 dönemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, temel makroekonomik göstergelerde önemli başarılar elde edildiğini aktardı. Enflasyon oranının azaldığını, istihdamın arttığını ve cari işlemler açığının düştüğünü belirtti.

İşsizlik Oranı ve İstihdam Artışı

Yılmaz, işsizlik oranının geçen yılın ikinci çeyreğindeki yüzde 9,7 seviyesinden bu yılın ikinci çeyreğinde yüzde 8,8’e gerilediğini belirterek, bu durumun ekonominin güçlendiğinin bir göstergesi olduğunu söyledi. Ayrıca, ekonomide son bir yılda 1 milyon 105 bin yeni istihdam imkanı oluştuğunu duyurdu.

Finansal İstikrar ve Yabancı Para Mevduatları

Yılmaz, yurt içindeki yabancı para mevduatlarının payının yıllık olarak düştüğünü ve Türk lirasının güçlenmesinin enflasyonla mücadelede önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Ayrıca, brüt uluslararası rezervler ile risk priminin ciddi oranda gerilediğinin altını çizdi.

Sonuç olarak, Yılmaz, uygulanacak ekonomik politikaların doğru yönde ilerlediğini ve bu gelişmelerin Türkiye ekonomi yönetiminden ve piyasalardaki olumlu algıdan kaynaklandığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 2025-2027...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 2025-2027 dönemini içeren Orta Vadeli Program’ı (OVP) toplantısına katılarak açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan da yer aldı.