Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denizli’de Dolandırıcılık Operasyonu: 2 Kişi Tutuklandı

Denizli’de dolandırıcılar, yüksek kazanç vaadiyle 48 kişiyi kandırdı. İki şüpheli tutuklandı, diğerleri yurt dışında kaçtı.

Denizli'de dolandırıcılar, yüksek kazanç

Denizli’de dolandırıcılar, yüksek kazanç vaadiyle 48 kişiyi kandırdı. İki şüpheli tutuklandı, diğerleri yurt dışında kaçtı.

Denizli’de Dolandırıcılık Operasyonu

Denizli’de gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, iki kişi tutuklandı. Şüphelilerin, Türkiye ve yurt dışında yaşayan 48 kişiden yüksek kazançlı yatırım vaatleriyle toplamda 2 milyon 109 bin 272 avro, 600 bin lira ve 80 bin İsviçre frangı topladığı ifade edildi.

Gözaltı ve Soruşturma Süreci

Denizli Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, mağdurların şikayetleri üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 6 kişi için gözaltı kararı çıkarıldı. Polisin düzenlediği eş zamanlı operasyonda 3 kişi yakalandı; diğer şüphelilerin yurt dışında olduğu belirlendi.

Delil ve Eşyalara El Konuldu

Şüphelilerin evlerine, iş yerlerine ve araçlarına yapılan baskınlarda, kurusıkı tabanca, iki cep telefonu, beş dizüstü bilgisayar, iki tablet, dört flaş bellek ve iki harici hard disk gibi çeşitli delillere el konuldu.

Yatırım Tuzakları

2020-2023 yılları arasında, Türk ve yabancı uyruklu kişilere hisse senedi ve diğer finansal araçlarla yatırım yapma vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şüpheliler, toplamda 60’a yakın mağdura ulaşarak haksız kazanç sağladıkları ileri sürüldü.

Adli Süreç

Adliye sevk edilen şüphelilerden ikisi, ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla tutuklanırken, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Denizli'de dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı....

Denizli’de dolandırıcılık operasyonunda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2’si tutuklandı. Şüphelilerin ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda kurusıkı tabanca, 2 cep telefonu, 5 dizüstü bilgisayar, 2 tablet, 4 flaş bellek ve 2 harici hard disk ele geçirildi.