Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dolandırıcılık Operasyonu: 37 İlde Yakalanan 3 Şüpheli

37 ilde sahte otomobil ilanı ile dolandırıcılık yapan 3 kişi yakalandı. 5 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

37 ilde sahte otomobil

37 ilde sahte otomobil ilanı ile dolandırıcılık yapan 3 kişi yakalandı. 5 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Dolandırıcılar Yakalandı

Çorum merkezli olarak gerçekleştirilen dolandırıcılık operasyonunda, sahte otomobil ilanları yayınlayarak 405 mağdurdan yaklaşık 5 milyon lira haksız kazanç elde eden 3 kişi yakalandı.

Operasyon Detayları

Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’nden Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kapora dolandırıcılığına ilişkin gelen ihbarlar üzerine harekete geçti. Üç aylık titiz bir çalışma sonucunda, dolandırıcıların ilan sitelerindeki otomobil ilanlarını kopyaladıkları ve daha düşük fiyatlarla sahte satış ilanları yayınladıkları belirlendi.

Gözaltına Alma Süreci

Şüphelilerin, araçlara talip olan kişilerden kapora adı altında banka hesaplarına para gönderterek izlerini kaybettirdikleri ortaya çıktı. F.K, Ş.A. ve A.S. isimli şüphelilerin, 37 ilde 405 kişiyi dolandırdığı ve yakalanmak üzere çözüm hareketleri gerçekleştirdiği bilgisi edinildi. Eş zamanlı olarak İstanbul ve Hatay’da düzenlenen operasyonda, 3 şüpheli gözaltına alındı.

Adli Süreç

Gözaltına alınan şüpheliler, ifade işlemlerinin ardından Çorum İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Emniyetteki işlemler tamamlandıktan sonra 3 kişi, adliyeye sevk edildi.

Şafak Operasyonu Görüntüleri

Yapılan “şafak” operasyonuna ait görüntüler de basınla paylaşıldı. Ekiplerin, sabah saatlerinde evlere girerek dolandırıcılara gözaltı gerçekleştirdiği anlar, dikkat çekti.

Çorum merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonunda, kopyalama yöntemiyle yayınladıkları sahte...

Çorum merkezli 3 ildeki dolandırıcılık operasyonunda, kopyalama yöntemiyle yayınladıkları sahte ilanlarla gerçekleştirdikleri 405 dolandırıcılık olayından 5 milyon lira haksız kazanç elde ettiği öne sürülen 3 şüpheli yakalandı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 3 şüpheli, Çorum Adliyesi’ne sevk edildi.