Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güney Afrika’da 6. Sosyal Adalet Zirvesi Gerçekleştirildi

Cape Town’da düzenlenen zirvede açlık, gıda güvenliği ve sosyal adalet konuları ele alındı.

Cape Town'da düzenlenen zirvede

Cape Town’da düzenlenen zirvede açlık, gıda güvenliği ve sosyal adalet konuları ele alındı.

Güney Afrika’da 6. Sosyal Adalet Zirvesi

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi’nin önderliğinde düzenlenen “6. Sosyal Adalet Zirvesi” önemli konuları masaya yatırdı.

Etkinlik Teması ve Katılımcılar

Şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen zirve, “Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” temasıyla düzenlendi. Etkinliğe, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Wim de Villiers, ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu gibi önemli isimler katıldı. Ayrıca, Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş da burada bir konuşma yaptı.

Sosyal Adalet ve Gıda Güvenliği Konuları

Zirve kapsamında, dünya genelinde açlık, gıda güvenliği, evsizlik, sosyal adaletsizlik ve cinsiyet eşitsizliği gibi problemler ele alındı. Birleşmiş Milletler’in (BM) 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, etkinliğin en önemli gündem maddeleri arasında yer aldı. Bu hedeflerin, dünya genelinde 828 milyon insanın yaşadığı açlık sorununu 2030 yılına kadar sona erdirmek amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Büyükelçi Kandaş’tan Önemli Açıklamalar

Büyükelçi Kandaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin BM’nin 2030 Gündemi kapsamında yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Türkiye, BM’nin sosyal kalkınma hedeflerini 11. Ulusal Kalkınma Planı çerçevesindeki projelere entegre etti, insani temelli kalkınma politikalarıyla sosyal güvenlik sistemleri aracılığıyla her kesime, ücretsiz sağlık hizmeti dahil sosyal destek sağladı” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin Projeleri

Kandaş, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın (TİKA) Güney Afrika’da tamamladığı projeler hakkında da bilgi verdi. Bu projeler arasında; okullarda sera ve sebze bahçesi yapımı, prefabrik mutfak bağışı, okul bahçelerine meyve ağacı dikimi, küçük çaplı çiftliklere ekipman desteği ve su arıtma tesisleri gibi gıda güvenliği hedeflerine katkıda bulunan aktivitelerin yer aldığını belirtti.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda "6....

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde, Stellenbosch Üniversitesi organizasyonunda “6. Sosyal Adalet Zirvesi” düzenlendi. Şehir merkezindeki Artscape Tiyatrosu’da, zirve kapsamında “Sıfır Açlık İçin Sosyal Adalet ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri” temasıyla düzenlenen etkinlikte, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanı Khumbudzo Ntshavheni, Stellenbosch Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Wim de Villiers, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Güney Afrika Temsilcisi Babagana Ahmadu ile Güney Afrika ve dünya genelinden çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı.