Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Gurbetçi Kadınları Dolandırdığı İddia Edilen Çeteye Operasyon: 2 Tutuklama

Nevşehir ve Aksaray’da gurbetçi kadınları dolandırdığı iddia edilen 9 kişinin gözaltına alınmasında 2’si tutuklandı.

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi

Nevşehir ve Aksaray’da gurbetçi kadınları dolandırdığı iddia edilen 9 kişinin gözaltına alınmasında 2’si tutuklandı.

Çete Operasyonu ile Dolandırıcılık Ağı Çökertildi

Nevşehir ve Aksaray’da, gurbetçi kadınlara düzenli olarak yapılan dolandırıcılık faaliyetleri sonucunda 9 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 2’sinin tutuklandığı belirtildi.

Detaylar Ortaya Çıktı

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, dolandırıcılık şebekesinin faaliyetlerini yakından takip ederek, geçtiğimiz gün eşzamanlı bir operasyon gerçekleştirdi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlanarak, sağlık kontrolünün ardından Gülşehir Adliyesi’ne sevk edildi.

Şüphelilerin Suçları

Operasyon kapsamında tutuklanan H.K. ve B.C.E.’nin, kendilerini lüks otomobil markalarının temsilcisi olarak tanıtarak, gurbetçi kadınlarla temasa geçtiği ve onları evlilik vaadiyle dolandırdığı belirlendi. Kadınlara, sahte evraklarla araç satma teklifinde bulunan şebekenin, dolandırılan kadınların birikimlerine veya aldıkları kredilere el koyduğu tespit edildi.

Şantaj ve Büyük Zarara Neden Oldular

H.K.’nın dolandırdığı kadınlara şantaj da yaptığı, bu yöntemle yaklaşık 50 milyon avro değerinde bir dolandırıcılık yaptığı öğrenildi. 7 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla düzenlenen operasyonda H.K. ile birlikte B.C.E, M.O.S, Ş.D, A.D, F.D, K.D, M.A.Ö. ve F.C. gözaltına alındı.

Sahte Belgeler ve Dijital Materyaller Ele Geçirildi

Adreslerde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital materyal ve sahte araç plakaları bulundu. Bu bulgular, dolandırıcılık faaliyetlerinin boyutunu gözler önüne serdi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Nevşehir ve Aksaray'da gurbetçi kadınları uygun fiyata lüks araç satma bahanesi ve evlilik...

Nevşehir ve Aksaray’da gurbetçi kadınları uygun fiyata lüks araç satma bahanesi ve evlilik vaadiyle dolandırdıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 şüpheliden 2’si tutuklandı.