Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Haydarpaşa’da Mavi Marmara Derneği’nden Vicdan Gemisi Çıkış Belgesi Talebi

Mavi Marmara Özgürlük Derneği, ‘Vicdan Gemisi’ için çıkış belgesi istedi. Dernek başkanı Songür, dünya genelindeki zorbalığa karşı adım atıldığını belirtti.

Mavi Marmara Özgürlük Derneği,

Mavi Marmara Özgürlük Derneği, ‘Vicdan Gemisi’ için çıkış belgesi istedi. Dernek başkanı Songür, dünya genelindeki zorbalığa karşı adım atıldığını belirtti.

Haydarpaşa Limanı’nda Vicdan Gemisi İçin Mücadele

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu bünyesindeki Vicdan Gemisi için çıkış belgesi talep ettiler. Vicdan Gemisi’nin Haydarpaşa Limanı’nda tutulması nedeniyle, “özgürlük nöbeti” sloganıyla liman önünde toplanan dernek üyeleri, destek arayışında bulunuyor.

Dernek Başkanı’nın Açıklamaları

Dernek başkanı İsmail Songür, yapılan eylemlere ilişkin açıklama yaparak, “Özgürlük Filosu Koalisyonu, 2006 yılından beri Gazze’deki ablukanın kaldırılması ve insani yardımların yapılması amacıyla 15 insani operasyon gerçekleştirdi” dedi. Koalisyonun, 12 ülkeden gelen 52 katılımcıyla birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Songür, “Koalisyonda farklı ülkelerden gemiler bulunmakta fakat Türkiye’den Mavi Marmara Derneği’ne ait Vicdan Gemisi de bu sürece katılmak için hazır durumda. Eğer Haydarpaşa Limanı’nda bulunan Vicdan Gemisi, 68 gün önce çıkış belgesi için yapılan başvurunun sonuçlanmasını bekliyor” şeklinde konuştu.

Çağrı ve Beklentiler

Haydarpaşa Limanı’ndan yetkililere seslenen Songür, “Tamamen sivil aktivistlerden oluşan Özgürlük Filosu Koalisyonu, 57 üyesi bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa ülkelerinin gerçekleştiremediği somut adımlarla, soykırımı durdurmak için gerekli olan tüm hazırlıkları tamamlamıştır. Sadece imzaların atılmasını bekliyoruz. Biz, barışçıl bir aktivizmin dünyayı gezmek isteyen Vicdan Gemisi’ne karşı sergilenen bu yaklaşımın bir an önce sona ermesini umut ediyoruz” dedi.

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait "Vicdan...

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği üyeleri, Özgürlük Filosu Koalisyonu’na ait “Vicdan Gemisi”ne çıkış belgesi verilmesini talep etti. Geminin Haydarpaşa Limanı’nda tutulduğu gerekçesiyle “özgürlük nöbeti” sloganıyla liman önünde bekleyen grup adına dernek başkanı Beheşti İsmail Songür (ortada) açıklama yaptı.