Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İçişleri Bakanı Yerlikaya Yunan Bakan Stylianides ile Görüştü

Ali Yerlikaya, Yunanistan ile deniz ihlalleri konusunu telefonla görüştü.

Ali Yerlikaya, Yunanistan ile

Ali Yerlikaya, Yunanistan ile deniz ihlalleri konusunu telefonla görüştü.

İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Yunanistan’a Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesine karşı duyulan rahatsızlığı belirtti.

Görüşmenin Ayrıntıları

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Yerlikaya ve Stylianides arasında bu akşam bir telefon görüşmesi gerçekleştiği bilgisi verildi. Yerlikaya, yaptığı açıklamada, “İyi komşuluk ilişkilerinin korunması açısından bu tür ihlallerin kesinlikle kabul edilemeyeceğini” vurguladı.

Stylianides’in Yanıtı

Yunan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides, iki ülke arasındaki komşuluk ilişkilerine verdikleri önem üzerine konuşarak, olayın siyasi bir boyutu bulunmadığını ifade etti. Stylianides, yaşanan ihlallerin bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağını belirtti ve Türk makamlarının bilgilendirileceği konusunda güvence verdi.

İki Bakan Arasındaki Diyalog ve İşbirliği İhtiyacı açısından önemi büyük olan bu görüşme, iki ülke arasındaki gerginliklerin önlenmesi adına atılan önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, telefonda görüştüğü Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları...

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, telefonda görüştüğü Yunanistan Denizcilik ve Ada Politikaları Bakanı Christos Stylianides’e Yunan Sahil Güvenlik botlarının Türk karasularını ihlal etmesinden duyulan rahatsızlığı ifade etti.