Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İGDAŞ Taşeron İşçileri İBB Önünde Hak Talep Etti

İGDAŞ’ta taşeron olarak çalışan işçiler, İBB önünde yaptıkları eylemde maaş artışı ve kadro taleplerini dile getirdi.

İGDAŞ'ta taşeron olarak çalışan

İGDAŞ’ta taşeron olarak çalışan işçiler, İBB önünde yaptıkları eylemde maaş artışı ve kadro taleplerini dile getirdi.

İGDAŞ Taşeron İşçileri, İBB Önünde Eylem Düzenledi

İstanbul’da, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi Nakliyat-İş Sendikası’na bağlı taşeron işçiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde toplandı. İşçiler, maaşlarında artış, kadro ve toplu sözleşme hakları için seslerini yükseltti.

Slogans and Messages

Saraçhane’deki belediye binası önünde toplanarak, “İGDAŞ işçisi köle değildir” ve “Hakkımızı alacağız” şeklinde sloganlar atan işçiler, “Sefalet ücretine, yoksullaşmaya, açlığa hayır” ve “İnsanca yaşamak istiyoruz” gibi dövizler taşıyarak oturma eylemleri gerçekleştirdi.

Sendika Başkanı Açıklamalarda Bulundu

Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, burada yaptığı açıklamada, taşeron işçilerin haklarını elde etmek için mücadelelerine devam edeceklerini belirtti. “Açlığa, yoksulluğa ve sefalete karşı duruşumuzu bildirmek için buradayız,” diyen Küçükosmanoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki taşeron işçilerin maruz kaldığı olumsuzluklara dikkat çekti.

Adaletsizliğe Hayır!

Küçükosmanoğlu, taşeron işçilerin, sözleşmeleri bahane edilerek birçok haktan mahrum kaldığını ifade etti: “İBB’deki diğer işçiler enflasyon oranında zam alırken, taşeron işçiler bunun dışında bırakılıyor. İhale şartlarına teslim olmayacağız; bu adaletsizliğe karşı duracağız.”

Eylemin ardından işçiler dağıldı. Eylem süresince belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri alındı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi olan ve...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Nakliyat-İş Sendikası üyesi olan ve İGDAŞ’ta taşeron olarak çalışan işçiler, maaşlarına zam, kadro ve toplu sözleşme hakkı talepleriyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) önünde eylem yaptı.