Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rixos Tersane İstanbul’un Açılışı, Turizm ve Kültür için Bir Dönüm Noktası

Bakan Ersoy, Rixos Tersane İstanbul’un açılışında turizm ve kültür-sanat açısından önemli kazanımlar sunduğunu vurguladı.

Bakan Ersoy, Rixos Tersane

Bakan Ersoy, Rixos Tersane İstanbul’un açılışında turizm ve kültür-sanat açısından önemli kazanımlar sunduğunu vurguladı.

Rixos Tersane İstanbul Açılış Töreni

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rixos Tersane İstanbul’un açılışında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ersoy, “İnşa edilen bu yeni eser, bu modern tesis hem otel işleviyle hem bir sanat ve organizasyon kurumu kimliğiyle şehrimizin gerek turizm gerek kültür-sanat hayatı için ciddi bir kazanımdır.” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un Turizm Potansiyeli

Ersoy, İstanbul’un Türk-İslam medeniyetinin merkezi olduğuna ve her yıl artan ziyaretçi sayısına dikkat çekti. 2023 yılının ilk 7 ayında yaklaşık 10 milyon 500 bin ziyaretçi ağırlayan İstanbul, geçen yılın aynı dönemine göre %7’lik bir artış gösterdi. Temmuz ayında 1 milyon 905 bini aşkın yabancı ziyaretçi kabul edildi.

Kruvaziyer Turizmindeki Artış

Galataport İstanbul’a gelen yolcu sayısının %19 arttığını belirten Ersoy, 2024 yılının 7 ayında gemi başına %30 daha fazla yolcu taşındığını açıkladı. Son 22 yılda İstanbul’daki konaklama tesisleri sayısının 21 kat arttığını vurguladı.

Kültürel Yatırımlar ve Reklam Faaliyetleri

Ersoy, kültürel varlıkların ve sanat hayatının turizmi nasıl desteklediğini vurguladı. Ayrıca, Turizm Geliştirme Ajansı ile birlikte yaptıkları tanıtım faaliyetleri sayesinde “İstanbul is The New Cool” kampanyasının 200’den fazla ülkede yayımlandığını açıkladı.

Rixos Tersane’nin Önemi

Rixos Tersane İstanbul’un hem otel hem de kültürel bir merkez olarak önemli bir rol oynayacağını söyleyen Ersoy, bu projenin İstanbul’a ve İstanbullulara layık bir hizmet sunacağının altını çizdi. Projenin arkasında duran Rixos Otelleri ve Sembol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’ye teşekkür etti.

Gelecekteki Hedefler

Ersoy, Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun olarak ülkenin her köşesinde yeni eserler ve hizmetler sunacaklarını belirtti. “Allah’ın izniyle bunu başaracağımıza olan sarsılmaz inancımı bir kez daha vurguluyorum.” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Rixos Tersane İstanbul açılış törenine katılarak konuşma...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Rixos Tersane İstanbul açılış törenine katılarak konuşma yaptı.