Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İngiltere’deki İslamofobi Üzerine Türkiye’den önemli Temaslar

Derya Yanık, Londra temaslarını değerlendirerek İslamofobi ve Gazze’deki durumu gündeme getirdi.

Derya Yanık, Londra temaslarını

Derya Yanık, Londra temaslarını değerlendirerek İslamofobi ve Gazze’deki durumu gündeme getirdi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Derya Yanık’ın Londra Ziyareti

İngiltere’deki temaslarının sonuçlarını değerlendiren Derya Yanık, İngiltere’de yaşayan Türk ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaşlarının artan İslamofobi ve ırkçılıkla ilgili duydukları endişeleri İngiliz muhataplarına ilettiklerini ifade etti.

Görüşmeler ve Endişelerin Paylaşımı

Yanık, CHP Diyarbakır Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Yavuz ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ile birlikte gerçekleştirdikleri üç günlük çalışma ziyareti ardından açıklamalarda bulundu.

Londra’da Lordlar Kamarası ve Avam Kamarası milletvekilleriyle görüşen Yanık, herhangi bir ayrımcılığa karşı durulmasını gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Yunus Emre Enstitüsü‘nde Türk toplumu temsilcileriyle de bir araya gelerek, Müslüman toplulukların yaşadığı zorlukları aktardıklarını belirtti.

Irkçılıkla Mücadele ve Gazze Meselesi

Yanık, görüşmelerde Gazze‘deki insanlık dramını ve oradaki soykırımı da gündeme getirdiklerini dile getirdi. Uluslararası kuruluşların bu konuda harekete geçmesinin önemine dikkat çekti.

Yaptıkları görüşmeler sonrası Yanık, İngiltere’deki Türk vatandaşlarının ve diğer Müslüman toplulukların kendilerini toplumun bir parçası olarak görmekle birlikte artan İslamofobi nedeniyle tedirgin olduklarını ifade etti. Bu konuda Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak vatandaşlarının yanında olduklarını ve her zaman destek vereceklerini ifade etti.

Gelecek Planları

Son olarak, İnanç, Topluluklar ve Yerleşimden Sorumlu Devlet Bakanı Lord Wajid Khan’ı Türkiye’ye davet ederek, iki ülke arasında sürdürülebilir iş birliğinin önemine vurgu yaptı. Ayrıca, bu tür toplantıların Türkiye’de devam etmesinin ve İslamofobi‘ye karşı ortak bir duruş sergilemenin gerekliliğini belirtti.

İngiltere'nin başkenti Londra'ya beraberindeki milletvekili heyetiyle üç günlük çalışma ziyareti...

İngiltere’nin başkenti Londra’ya beraberindeki milletvekili heyetiyle üç günlük çalışma ziyareti gerçekleştiren TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, buradaki temaslarının ardından AA ve TRT’ye değerlendirmelerde bulundu.