Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da Meksika’nın Bağımsızlık Günü Coşkuyla Kutlandı

Meksika’nın bağımsızlığının 214. yılı İstanbul’da düzenlenen özel bir resepsiyonla kutlandı.

Meksika'nın bağımsızlığının 214. yılı

Meksika’nın bağımsızlığının 214. yılı İstanbul’da düzenlenen özel bir resepsiyonla kutlandı.

Meksika’nın 214. Bağımsızlık Yıl Dönümü

Meksika’nın bağımsızlığının 214. yıl dönümü dolayısıyla, İstanbul’da özel bir resepsiyon gerçekleştirildi. Resepsiyona, Meksika’nın İstanbul Başkonsolosu Isabel Arvide ev sahipliği yaptı ve etkinlik, büyük bir otelde düzenlendi.

Katılımcılar ve Atmosfer

Etkinliğe, yabancı misyon temsilcileri, öğrenciler ve birçok davetli katıldı. Katılımcılar, Meksika’nın kültürel zenginliklerini kutlamak için bir araya geldi.

Başkan Arvide’nin Duygusal Konuşması

Başkan Arvide, İstanbul’a olan sevgisini ifade ederek, “Ben şanslı bir kadınım. 4 yıl 4 ay boyunca İstanbul’da yaşamanın eşsiz fırsatı için hayata ve bunu sağlayan kişilere minnettarım.” şeklinde konuştu. Şehrin sunduğu deneyimlerin kişisel yaşamında bıraktığı izlere değinen Arvide, özellikle İstanbul’un karakterini vurguladı.

Veda ve Teşekkür

Arvide, bağımsızlık günü konuşmasının aynı zamanda veda niteliğinde olduğunu belirtti. Ülkesine dönmenin heyecanını yaşarken, “İstanbul’a sevgim her daim kalbimde olacak.” dedi. Konuşmasını, Mustafa Kemal Atatürk’e atıfta bulunarak tamamladı ve Türk halkına teşekkür etti. “İstanbul da benimle geliyor, hepiniz geliyorsunuz ve bir de Atatürk tablom var çünkü berrak bakışıyla, savaşlarıyla, hayırsever asaletiyle, sonsuz yakışıklılığıyla, vatan sevgisiyle hayat arkadaşım olacak,” ifadelerini kullandı.

Etkinlik Meksika Müzikleriyle Sona Erdi

Resepsiyon, Meksika’nın geleneksel müzik performanslarıyla tamamlanarak katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı.

Meksika'nın bağımsızlığının 214. yıl dönümü nedeniyle İstanbul'da bir otelde resepsiyon...

Meksika’nın bağımsızlığının 214. yıl dönümü nedeniyle İstanbul’da bir otelde resepsiyon düzenlendi. Meksika’nın İstanbul Başkonsolosu Isabel Arvide, burada konuşma yaptı.