Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İstanbul’da toplu taşımaya büyük zam geldi!

İstanbul’da toplu taşıma ve taksi ücretlerine önemli ölçüde zam yapıldı. Tam bilet ücreti 20 TL’ye, öğrenci bileti 12 TL’ye yükseldi. Taksilerde açılış ücreti 30 TL’ye, indi-bindi ücreti ise 100 TL’ye çıktı.

İstanbul'da toplu taşıma ve

İstanbul’da toplu taşıma ve taksi ücretlerine önemli ölçüde zam yapıldı. Tam bilet ücreti 20 TL’ye, öğrenci bileti 12 TL’ye yükseldi. Taksilerde açılış ücreti 30 TL’ye, indi-bindi ücreti ise 100 TL’ye çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan kararla, toplu taşıma ücretlerine önemli ölçüde zam yapıldı. Zam oranı, yüzde 22,19’a kadar ulaştı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün başkanlığında gerçekleşen toplantıda, yeni ücret tarifesi belirlendi.

UKOME Kararıyla Ücretlere Yükseltildi

Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında alınan karar doğrultusunda, toplu ulaşım araçları ile taksi, okul ve personel servis ücretlerine önemli ölçüde zam yapıldı. Toplantıda görüşülen ve oy çokluğuyla kabul edilen zam teklifiyle, vatandaşların ulaşım giderleri arttı.

Toplu Ulaşım Bilet Ücretlerindeki Artış

Zamlı tarifeye göre, tam elektronik bilet ücreti yüzde 13 oranında artışla 17,70 liradan 20 liraya yükseltildi. Aylık öğrenci abonman ücreti ise 250 liradan 282,5 liraya çıktı. Bu artışlar, özellikle öğrenciler ve sık sık toplu taşıma kullanan vatandaşları olumsuz etkileyecek.

toplu taşımaya zam

Deniz Taşımacılığı Ücretlerindeki Artış

Deniz taşımacılığında, sıklıkla kullanılan hatlarda ücretlerdeki artış dikkat çekiyor. Üsküdar-Eminönü arasında yolculuk ücreti yüzde 13 zamla 22,42 liradan 25,33 liraya yükseltildi. Benzer şekilde, Kadıköy-Eminönü ve Kadıköy-Beşiktaş hatlarında da ücretler 24,98 liradan 28,23 liraya çıkarak yüzde 13 oranında arttı. Adalar hatlarında ise Bostancı-Adalar arasında yolculuk ücreti 65,85 liradan 74,41 liraya yükseltildi.

Minibüs Ücretlerindeki Değişiklik

Minibüslerde de ücretlere önemli ölçüde zam yapıldı. En kısa mesafe ücreti olan 4 kilometreye kadar olan yolculuklarda, ücret yüzde 16 artışla 15,50 liradan 18 liraya çıktı. Diğer mesafe aralıklarında da benzer oranda artışlar yaşandı. Öğrenci ücreti ise yüzde 20 zamla 10 liradan 12 liraya yükseltildi.

Okul ve Personel Servis Ücretlerindeki Artış

Okul servislerinde, 0-1 kilometre arası mesafe ücreti yüzde 16 zamla 1665 liradan 1931,40 liraya yükseltildi. Personel servislerinde ise 10-17 koltuklu minibüsler için ücret 865,69 liradan 1004,20 liraya çıktı.