Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de Böbrek Nakilleriyle İki Hasta Kardeş Oldu

İzmir’de aynı kadavradan nakil olan Tansu Hatipoğlu ve Tuğçe Saygı, böbrek kardeşi olarak sağlıklarına kavuştu.

İzmir'de aynı kadavradan nakil

İzmir’de aynı kadavradan nakil olan Tansu Hatipoğlu ve Tuğçe Saygı, böbrek kardeşi olarak sağlıklarına kavuştu.

İzmir’de İki Hastanın Umut Verici Hikayesi

İzmir’de, böbrek yetmezliği nedeniyle uzun yıllar nakil listesinde bekleyen Tansu Hatipoğlu (41) ve Tuğçe Saygı (50), aynı kadavradan yapılan böbrek nakilleri ile hayata yeniden tutundular.

Tansu Hatipoğlu’nun Zorlu Süreci

Tansu Hatipoğlu, 2007 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nde yüzbaşı rütbesinde görev yaparken böbrek hastalığına yakalandı. Uygulanan tedavilere rağmen, 10 yıl sonunda böbrekleri işlevini kaybetti. Malulen emekli olan Hatipoğlu, 7 yıl boyunca diyaliz tedavisi gördü. Evliliğinin ardından eşi donör olmak istemiş fakat etik kurullar bu durumu kabul etmemiştir.

Tuğçe Saygı’nın Zorlu Mücadelesi

Diğer bir hasta olan Tuğçe Saygı, 20 yaşında karaciğer yetmezliği tanısı aldı. 1994 yılında Almanya’da kadavradan karaciğer nakli olan Saygı’nın, 2019 yılında böbrek yetmezliği tespit edildi. İzmir’deki bir hastanede böbrek nakli oldu ama vücudu nakledilen böbreği reddetti ve yeniden diyaliz tedavisine başlamak zorunda kaldı.

Mutlu Haber ve Kardeşlik Bağı

Her iki hasta da özel bir hastanenin organ bekleme listesine alınmıştı ve 17 Eylül’de hayal ettikleri mutlu haberi aldı. Aynı kadavradan böbrek nakli yapılan Tansu Hatipoğlu ve Tuğçe Saygı, böbrek kardeşliği ilişkisi kurdular.

Tansu Hatipoğlu’nun Açıklamaları

Hatipoğlu, hastanede yaptığı açıklamada, “Aynı kadavradan yapılan nakil sayesinde Tuğçe ile böbrek kardeşi olduk. Kadavradan böbrek nakli ülkemizde maalesef yaygın değil. Organ bağışı konusunda desteklenmeliyiz,” dedi.

Tuğçe Saygı’nın Umut Dolu Mesajı

Tuğçe Saygı ise ikinci kez böbrek nakli olduğunda 3. hayatına başladığını belirtti ve organ bekleyen diğer hastalara umut olmak için kadavradan organ bağışının desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Uzman Doktorun İfadeleri

Nakil sürecini yürüten Uzman Doktor Işık Özgü, kadavradan organ bağışlarının artması durumunda birçok hastanın benzer sevinci yaşayabileceğine dikkat çekti.

İzmir'de yıllardır böbrek yetmezliği nedeniyle nakil listesinde bekleyen Tansu Hatipoğlu (sağda)...

İzmir’de yıllardır böbrek yetmezliği nedeniyle nakil listesinde bekleyen Tansu Hatipoğlu (sağda) ve Tuğçe Saygı (solda) aynı kadavradan yapılan böbrek nakilleriyle sağlıklarına kavuştu. Nakilleri gerçekleştiren ekipte yer alan Uzman Doktor Işık Özgü (ortada), açıklamalarda bulundu.