Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kayseri’de 5 yaşındaki çocuğa tecavüz: Tüm şehir ayağa kalktı

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir kişi 5 yaşındaki çocuğu taciz etti. Yaşana olayın ardından ise halk Suriye uyruklu kişiye büyük tepki gösterdi linç etmeye kalktı.

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir kişi 5 yaşındaki çocuğu taciz etti. Yaşana olayın ardından ise halk Suriye uyruklu kişiye büyük tepki gösterdi linç etmeye kalktı.

KAYSERİ’DE RESMEN SAVAŞ ALANI HER YER!

SURİYE UYRUKLU KİŞİ 5 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU TACİZ ETTİ HALK AYAKLANDI!

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu bir kişi 5 yaşındaki çocuğu taciz etti. Yaşana olayın ardından ise halk Suriye uyruklu kişiye büyük tepki gösterdi linç etmeye kalktı. Haberin duyulmasının ardından ise vatandaşlar sokağa akın ettiler. Olayda ise vatandaşlar sokağı ateşe verdiler. Suriye uyruklu kişi polisler tarafından gözaltına alınırken Suriye uyruklu çocuk ise koruma altına alındı. Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. İşte detaylar…

olay yeri

Konu ile ilgili olarak Kayseri Valisi Çiçek vatandaşlara sakin olma çağrısında bulunarak “5 polisimiz yaralı. Valiniz olarak söz veriyorum. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır” dedi.

Olay yerine çok sayıda polis, çevik kuvvet, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilirken çıkan arbedede emniyet güçleri de taşların hedefi oldular. Güçlükle sakinleştirilen vatandaşlar emniyet güçlerinin müdahalesi ile dağıtıldı.

Bölgede sıcak saatler yaşanırken MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy da bölgeye geldi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy halkı sakinleştirmek için büyük çaba sarf etti.

CEHENNEM YERİ

Bunun yanı sıra vatandaşlar tarafından sokakta büyük tahribat verildi. Olaya sinirlenen vatandaşlar iş yerlerinin camlarını kırdı, kullanılmaz hale getirdi.

Olayın ardından ise Kayseri Valiliği’nden açıklama geldi. Valilikten yapılan açıklamada çocuğun korum altına alındığı bildirildi. Olayların ardından Kayseri Valiliği de bir açıklama yaparak “30.06.2024 tarihinde ilimiz Danışmentgazi Mahallesi’nde Suriye uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki Suriye uyruklu bir çocuğa yönelik davranışı neticesinde emniyet birimlerimizce şahıs gözaltına alınmış olup, çocuğumuz ise birimlerimizde koruma altına alınmıştır. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda saygıyla sunulur.” ifadeleri yer aldı.

İL EMNİYET MÜDÜRÜ ARAYA GİRDİ

İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın da bölgedeki yüksek tansiyonu düşürmeye Çalışanlardan biri oldu. Aydın bölgeye gelerek, burada vatandaşlara bazı açıklamalarda bulundu ve “Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında. Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmüyor. O şahsın ve ailesiyle ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinde size söz veriyorum. Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim. Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum” dedi.

VALİ ÇİÇEK’TEN AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşlara sakin olmaları yönünde sıkça telkinde bulundu. Bölgeye gelerek sıkça vatandaşlarla konuşan Vali Çiçek olaylara müdahale eden polislerden de 5 inin yaralandığını belirtti. Vali Çiçek, “Ben öfkenizi iyi anlıyorum. Şu an gerçekten çok kızgın olduğunuzu ve bu olayın alçak bir olay olduğunu biliyorum. Ben size valiniz olarak söz veriyorum. Bir daha Danişmengazi Mahallesi’nde böyle bir alçaklık olmayacak. Hepinizin canı yanıyor anlıyorum. Sizin bu ülkenin beraberliği için dağlarda, taşlarda terörle mücadele eden polis arkadaşlarımız sizin güvenliğiniz için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ben sizin mesajınızı aldım. Allah rızası için hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Ne gerekiyorsa yapacağız. Burada kimsenin canı yanmasın. Şu anda 5 polisimiz yaralı. Devlet gereğini sonuna kadar yapacaktır. Herkesin dağılmasını istiyorum” dedi.

AİLE VE SOSYAL BAKANLIĞI KORUMA ALTINA ALDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşanan üzücü olayın ardından Suriye uyruklu küçük yaştaki çocuk, kardeşleri ve annenin devlet korumasına alındığını bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre “Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne, emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız.”

MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir ise sosyal medyadan konu ile ilgili bir paylaşımda bulunarak “Kayseri’de bir çocuğumuza yönelik sergilenen insanlık dışı davranışta bulunan Suriyeli şahıs gözaltına alınmış ve hakkındaki işlemlere başlanmıştır. Konuyla ilgili olarak Kayseri Valiliği’nce yapılan açıklamanın dikkate alınması ve hemşerilerimizin huzurunu kaçıracak provokasyonlara mahal verilmemesi elzemdir. Türkiye’nin huzur ve güvenliği için Suriyeli misafirlerimizin mümkün olan en kısa sürede onurlu bir şekilde ülkelerine dönmelerinin sağlanması MHP olarak beklentimizdir.” Dedi.