Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kazakistan Ekonomisi Ham Madde Dışı Sektörlerle Büyüyor

Kazakistan, bu yıl ekonomisini ham madde dışı sektörlerin gelişimi ile büyütüyor. Başbakan Yardımcısı Baybazarov detayları paylaştı.

Kazakistan, bu yıl ekonomisini

Kazakistan, bu yıl ekonomisini ham madde dışı sektörlerin gelişimi ile büyütüyor. Başbakan Yardımcısı Baybazarov detayları paylaştı.

Kazakistan Ekonomisi Ham Madde Dışı Sektörlerle Büyüyor

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Nurlan Baybazarov, bu yıl ekonomide kaydedilen büyümenin, ham madde dışı sektörlerin gelişimi sayesinde gerçekleştiğini açıkladı.

2024 Gelişme Dinamikleri

Baybazarov, Bakanlar Kurulu’nun haftalık toplantısında ülkenin 2024 yılı Ocak-Eylül dönemi ekonomik gelişmelerini değerlendirerek, “Kazakistan ekonomisi, yılın dokuz ayında yüzde 4 büyüme kaydetti. Reel sektörde büyüme yüzde 5, hizmet sektöründe ise üretim yüzde 3,8 oranında arttı” dedi.

Sektörel Büyümeler

Bakan, tarım ve inşaat sektörlerinin en çok büyüyen alanlar olduğunu vurgulayarak, “Ulaştırma hizmetlerinde yüzde 8, telekomünikasyonda yüzde 6,4, ticarette yüzde 6,3 ve imalat sanayisinde yüzde 4,8 büyüme gerçekleşti” bilgisini verdi.

Baybazarov, gayrisafi yurt içi hasılanın yüzde 65‘inin, ticaret, imalat, inşaat ve tarım sektörlerindeki büyümeden kaynaklandığını söyledi.

Yatırım Alanları

Son olarak, Baybazarov, en fazla yatırımın telekomünikasyon, eğitim, ulaştırma, imalat ve sağlık sektörlerinde olduğunu belirterek, bu sektörlerin de ham madde dışı alanlar arasında yer aldığını ifade etti.

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Nurlan Baybazarov, Bakanlar Kurulunun...

Kazakistan Başbakan Yardımcısı ve Ulusal Ekonomi Bakanı Nurlan Baybazarov, Bakanlar Kurulunun haftalık toplantısında, ülkenin 2024 yılı ocak-eylül dönemindeki gelişme dinamiğini değerlendirdi.