Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sukruye Nur

Kenya’da parlamento alev alev: 5’ten fazla ölü var

Kenya’da kanlı protestolar devam ediyor. Gerçek mermiler ve tazyikli sular vatandaşı püskürtmek için kullanılıyor. Detaylar haberimizde…

Kenya’nın başkenti Nairobi’de vergi artışını içeren yasa tasarısına karşı düzenlenen protestolar, şiddetin tırmandığı trajik bir tabloya dönüştü. Protestocular, tasarının Parlamento’da kabul edilmesinin ardından binayı bastı ve ateşe verdi. Olaylar sırasında gerçek mermi kullanıldığı ve en az 5 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Göstericiler, güvenlik güçlerinin engellemesini aşarak Parlamento binasının bir kısmını ateşe verirken, bazı milletvekilleri tünellerden kaçarak güvenliği sağlamaya çalıştı. Protestocular ayrıca Nairobi Valisi’nin ofisinin bulunduğu belediye binasını da hedef aldı ve alevlere tazyikli suyla müdahale eden polis ile karşı karşıya geldi.

kenyada kanlı protesto

Yerel kaynaklar, polisin göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullanmasının yanı sıra müdahale sırasında gerçek mermi de kullandığını doğruladı. Sağlık ekipleri, onlarca yaralıya olay yerinde müdahale etti ve durumu ciddiyetini koruyan yaralılar olduğunu belirtti.

Protestolar, ülkenin ekonomik durumuna ilişkin ciddi endişeleri yansıtıyor. Yasa tasarısının ekonomiyi canlandırmayı ve dış borcu hafifletmeyi amaçladığı belirtilirken, bu adımların halk arasında nasıl bir tepki uyandırdığı ise derin tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER