Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kocaeli’de Göçmen Kaçakçılığına Yönelik Operasyonda 12 Tutuklama

Kocaeli merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 12 kişi tutuklandı, 33 düzensiz göçmen sınır dışı edilmek üzere gönderildi.

Kocaeli merkezli göçmen kaçakçılığı

Kocaeli merkezli göçmen kaçakçılığı operasyonunda 12 kişi tutuklandı, 33 düzensiz göçmen sınır dışı edilmek üzere gönderildi.

Kocaeli’de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu

Kocaeli’de gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonu, 12 şüphelinin tutuklanmasıyla sonuçlandı. Operasyonda yakalanan 33 düzensiz göçmen ise sınır dışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edildi.

Operasyon Detayları

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, 12 Temmuz tarihinde, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele amacıyla Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ve Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda bir çalışma başlattı. 12 Ekim tarihinde yürütülen operasyona Kocaeli’nin yanı sıra Ankara, Mersin, Hatay, Gaziantep ve Kilis il emniyet müdürlükleri de katıldı.

Gözaltı ve Tutuklamalar

Gerçekleştirilen operasyonda toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan adli işlemler sonucunda bu şahıslardan 12’si tutuklandı. Tutuklanan şahıslar, düzensiz göçmenlerin yurda girmesine yardım eden ve onlara barınma ile ulaşım imkanı sunan kişilerdir.

Düzensiz Göçmenler Sınır Dışı Ediliyor

Operasyondan sonra yakalanan 33 düzensiz göçmen, Kocaeli Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilerek sınır dışı edilmeleri için gerekli işlemlere başlandı.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon kapsamında şüphelilere ait araçlar ve belirtilen adreslerde yapılan aramalarda, birçok dijital materyal ile birlikte 3 bin dolar ve 7 bin 400 lira sahte para ele geçirildi. Ayrıca, düzensiz göçmenlerin taşınmasında kullanılan 5 araca tedbir kararı, 1 araca ise ilgili yasal düzenlemeler kapsamında alıkoyma kararı verilmiştir.

Kocaeli merkezli 6 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 12'si...

Kocaeli merkezli 6 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonunda gözaltına alınan 13 şüpheliden 12’si tutuklandı.