Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy Antalya Turizminde Önemli Verileri Açıkladı

Antalya’da bu sene 15,3 milyon turist ağırlanarak yüzde 8 artış sağlandı. Bakan Ersoy, turizmin çeşitlendirilmesi üzerine de bilgi verdi.

Antalya'da bu sene 15,3

Antalya’da bu sene 15,3 milyon turist ağırlanarak yüzde 8 artış sağlandı. Bakan Ersoy, turizmin çeşitlendirilmesi üzerine de bilgi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’un Antalya Açıklamaları

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Antalya’nın bu yıl ocak-eylül döneminde ağırladığı turist sayısının 14 milyonun üzerine çıktığını bildirdi. Son verilere göre, Antalya‘ya gelen turist sayısı 15 milyon 300 bini geçerken, geçen yıla göre yüzde 8’lik bir artış kaydedildi.

Turizmin Geliştirilmesi ve Hedefler

Bakan Ersoy, Antalya’nın Kemer ilçesindeki etkinlikte, AK Parti‘nin ülkenin her bölgesine uygun hizmetler sunmayı hedefleyen yerli ve milli bir siyasi yapıya sahip olduğunu vurguladı. Geçici çözümler yerine kalıcı hizmetler üretmenin önemine dikkat çekerek, “Gerçekçi, geçerli ve doğru hizmetleri üretmek için durmaksızın çalışırız” dedi.

Kemer’deki Antik Kentler İçin Yatırımlar

Kemer’deki üç antik kentin korunması ve geliştirilmesi için toplam 145 milyon lira ödenek aktarıldığını açıklayan Ersoy, Olympos, Phaselis ve Idyros antik kentlerine yönelik yapılan kazı çalışmalarına dair detaylar verdi. “Olympos’taki kazılara 2023 ve 2024 yıllarında 56 milyon lira, Phaselis için ise 85 milyon lira ayrıldı. Idyros’a da 4 milyon lira tahsis ettik,” dedi.

Turizmin Çeşitlendirilmesi ve Altyapı Yatırımları

Bakanlık olarak Antalya ve Kemer’de deniz ve güneş turizminin ötesinde çeşitlendirilmiş turizm anlayışını benimsediklerini belirten Ersoy, Alanya-Antalya otoyolu için sözleşmenin imzalandığını ve çalışmaların yakında başlayacağını duyurdu. Ayrıca, Serik ve Kemer’de atıksu arıtma tesislerinin inşa edildiğini belirtirken, bu yatırımlarla mavi bayraklı plajların korunacağına dikkat çekti.

Başarı ve Gelecek Vizyonu

Ersoy, tüm projelerin yürütülmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın liderliğinin ve hükümet stratejilerinin etkili olduğunu vurguladı. “Turizm her geçen yıl büyüyor ve bu yılın ilk dokuz ayında 15.3 milyon turist ağırladık. Geçen yıla göre yüzde 8’lik bir artış sağladık,” ifadelerini kullandı. Kongrenin hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Kongreye AK Parti Antalya Milletvekilleri Atay Uslu ve İbrahim Ethem Taş, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Menderes Türel ile çok sayıda partili katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Antalya'nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya’nın Kemer ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti Kemer İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi’ne katıldı.