Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Malezya’nın deneyimlerini ele alarak finansal okuryazarlığı artırmayı hedefliyor.
Malezya’nın Finansal Okuryazarlık Stratejisi: Türkiye İçin İpuçları
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkan Yardımcısı Necip Fazıl Kaymak, finansal okuryazarlığın arttırılması üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Kaymak, her bireyin temel finansal bilgilere erişiminin sağlanmasının, finans sektörünün sağlıklı büyümesi açısından kritik önem taşıdığını belirtti.
Finansal Okuryazarlık Semineri Başladı
“Malezya’nın Finansal Okuryazarlık ve Finansal Planlama Ulusal Stratejisi: Türkiye İçin Dersler” başlıklı seminer, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Malezya Finansal Planlama Konseyi işbirliğiyle gerçekleşti. Türk Eximbank Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerin açılışına Kaymak’ın yanı sıra TKBB Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Çınar da katıldı.
Katılım Finansında Farkındalık İhtiyacı
Kaymak, katılım finansının büyümesinin, toplumun bu finansal modelin sunduğu ürün ve hizmetleri tanımasıyla doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı. Katılım finansına dair yanlış anlamaların ve ön yargıların mevcut olduğuna dikkat çeken Kaymak, bu yanlış bilgilerin üstesinden gelmek için eğitim çalışmalarına ihtiyaç olduğunu ifade etti.
“Finansal Okuryazarlık Ekonominin Temeli”
Kaymak, finansal okuryazarlığın güçlendirilmesi için Türkiye’de çeşitli çalışmalar yapıldığını belirtirken, Sermaye Piyasaları Kurulu ve Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Finansal Okuryazarlık Platformu ile katkıda bulunduğunu söyledi. Ayrıca, Borsa İstanbul ve TKBB’nin katılım finans temalı eğitimler sunduğunu belirtti.
KGG Programı ile 4000 Katılımcıya Eğitim
2021 yılında başlatılan Katılım Genç Gelişim (KGG) programı çerçevesinde, 4 bin katılımcıya Katılım Finans Temel Eğitimi verildi. Bu kapsamda, 1652 genç mezuniyetini alarak finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılmasına katkıda bulundu.
TKBB’nin Vurgusu: Eğitim ve Planlama Üzerine
TKBB Genel Sekreter Yardımcısı Fatma Çınar, finansal okuryazarlığın ekonominin güçlenmesinde bir köşe taşı olduğuna dikkat çekti. Çınar, Türkiye’nin daha güçlü bir finansal sistem kurma hedefinin yanı sıra, finansal eğitim talebinin arttığını belirtti.
Seminerin Amaçları ve Gelecek Planları
Seminer, Malezya’nın finansal eğitim politikalarının yanı sıra, finansal planlama sürecinin sağladığı faydalar üzerine odaklandı. Program eğitimlerle son bulacak ve Türkiye’deki katılım finansı ekosisteminin güçlendirilmesine katkı sağlamayı hedefliyor.
“Malezya’nın Finansal Okuryazarlık ve Finansal Planlama Ulusal Stratejisi: Türkiye İçin Dersler” başlıklı seminer, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Malezya Finansal Planlama Konseyi (MFPC) işbirliğiyle Türk Eximbank Konferans Salonu’nda başladı.
“Malezya’nın Finansal Okuryazarlık ve Finansal Planlama Ulusal Stratejisi: Türkiye İçin Dersler” başlıklı seminer, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Malezya Finansal Planlama Konseyi (MFPC) işbirliğiyle Türk Eximbank Konferans Salonu’nda başladı.