Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Marmara bölgesinde sıcaklıklar 5 derece birden düşecek

Meteoroloji’den sıcak hava dalgası ve yüksek nemden bunalanlara iyi haber geldi. Güncel hava tahmin raporlarına göre, Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar yaklaşık 5 derece düşecek. Ayrıca, birçok bölge için şiddetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte Salı gününe ait hava durumu detayları…

Meteoroloji'den sıcak hava dalgası

Meteoroloji’den sıcak hava dalgası ve yüksek nemden bunalanlara iyi haber geldi. Güncel hava tahmin raporlarına göre, Marmara Bölgesi’nde sıcaklıklar yaklaşık 5 derece düşecek. Ayrıca, birçok bölge için şiddetli sağanak yağış uyarısı yapıldı. İşte Salı gününe ait hava durumu detayları…

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey bölgelerinde hava parçalı bulutlu, bazı yerlerde ise çok bulutlu olacak. Marmara’nın kuzeyi ve doğusu, Balıkesir’in kuzey bölgeleri, Çanakkale’nin kuzey ve doğu kesimleri, Batı Karadeniz genelinde (Sinop hariç), Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz’deki Toroslar bölgesi, ayrıca Ordu, Artvin, Tokat ve Samsun’un doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava açık ve az bulutlu geçecek.

HAVA DURUMU

Hava sıcaklıklarının Marmara’da 3 ila 5 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif ve ara sıra orta şiddette esecek. 

Ancak, Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor.

hava tahmini

Bazı şehirler için beklenen hava durumu ve günün en yüksek sıcaklık değerleri şu şekilde:

• Ankara: Hava az bulutlu ve açık, öğleden sonra kuzey kesimleri yer yer parçalı bulutlu, en yüksek sıcaklık 32 derece.

• İstanbul: Hava parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, en yüksek sıcaklık 30 derece.

• İzmir: Hava az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 38 derece.

• Adana: Hava az bulutlu ve açık, iç kesimlerde yer yer parçalı bulutlu, öğleden sonra Toroslar bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, en yüksek sıcaklık 36 derece.

• Antalya: Hava az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 39 derece.

• Samsun: Hava parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra doğu kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, en yüksek sıcaklık 31 derece.

• Trabzon: Hava parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor, en yüksek sıcaklık 28 derece.

• Erzurum: Hava parçalı ve az bulutlu, en yüksek sıcaklık 28 derece.

• Diyarbakır: Hava az bulutlu ve açık, en yüksek sıcaklık 41 derece.

Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Marmara, Kuzey ve Kıyı Ege, Batı Karadeniz ve Orta Karadeniz kıyılarında rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi öngörülüyor.